In Culemborg zijn diverse bijzondere plekjes te vinden. Trek er gerust een weekend voor uit om ze allemaal te ontdekken! Hieronder lichten we alvast een aantal leuke hotspots voor je uit.
Gelderlandfabriek
Ontmoetingsplek. Broedplaats. Een gemeenschap in bedrijf. In een historisch pand. Laagdrempelig en Innovatief. Eerlijk en uniek
Historische locaties
In Culemborg vind je verschillende bijzondere historische locaties. Leer meer over de geschiedenis van Culemborg door middel van deze historische plekken.
Logement de Appelgaard
Heerlijk logeren, midden in een honderd jaar oude hoogstamboomgaard: dat kan bij Logement De Appelgaard. De B&B ligt aan de rivier de Lek, verscholen achter de dijk en vlak bij het historische stadje Culemborg.
Caatje aan de Lek
Bij Caatje kun je ongedwongen, eerlijk en heerlijk eten, drinken, vieren en vergaderen. Je vindt Caatje in Culemborg bij fort Werk aan het Spoel, dat onderdeel is van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.
Elisabeth Weeshuis Museum
In de historische binnenstad van Culemborg staat het eerste nieuwgebouwde weeshuis van Nederland. De verhalen van toen komen tot leven in dit unieke weeshuismuseum.
Culemborgs Bakhuis
De geur van vers gebakken brood en banket. Lekkere broodjes en bijzondere koeken. Gemaakt van eerlijke en pure grondstoffen. Vers uit eigen oven. Voor iedere smaak, de hele dag door. Dat vind je bij het Culemborgs Bakhuis.
Landgoed de Geer
Bed & Breakfast Landgoed De Geer ligt in de prachtige buitengebieden van Culemborg. Voorheen was Landgoed De Geer een boerderij met melkvee, akkerbouw en een paardenpension, nu is het een natuurgebied.
Historische binnenstad
Dat Culemborg een rijke historie heeft, ontdek je al snel als je in de binnenstad door de oude straten loopt. Je vindt er imposante historische gebouwen en gezellige pittoreske straatjes. Ontdek de locaties tijdens de stadswandeling.
Doorgezaagde bunker
De Diefdijk is een middeleeuwse dijk die in de 19e eeuw is ingepast in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Bij de Diefdijk vind je de doorgezaagde bunker, ofwel Bunker 599, een groepsschuilplaats uit 1940.