Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Culemborg Klopt

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Wat te doen?

Culemborg is een historische stad en wie door de eeuwenoude straten slentert, kan genieten van een enorme schat aan monumenten. En wist je dat er veel musea en galerieën in de stad te vinden zijn? Van moderne kunst en ambachtelijk glas tot de stadsgeschiedenis in het Elisabeth Weeshuis Museum. Buiten de stad struinen natuurliefhebbers door de uiterwaarden en ontdekken ze de locaties van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Musea & galeries

Culemborg is een historische stad en wie door de eeuwenoude straten slentert, kan genieten van een enorme schat aan monumenten. En wist je dat er veel musea en galerieën in de stad te vinden zijn? Van moderne kunst en ambachtelijk glas tot de stadsgeschiedenis in het Elisabeth Weeshuis Museum.

Meer info

Wandelen & fietsen

De mooiste routes in en rondom Culemborg. Laat je meevoeren door de historische vrijstad, over dijken, langs de rivieren en door fruitboomgaarden van de Betuwe en ontdek de historie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Bekijk de routes

Pluk de Stad!

In Culemborg staan veel ‘eetbare bomen’ in de openbare ruimte. Walnoten, appels, peren e.d. zijn er in over­vloed. De gemeente heeft nu in kaart gebracht waar in Culemborg de fruit- en notenbomen te vinden zijn zodat iedereen van de vruchten kan genieten.

Download hier de kaart

Winkelen

In de gezellige binnenstad van Culemborg kun je urenlang shoppen. Naast de landelijke winkelketens vind je er tal van bijzondere winkeltjes. Loop eens binnen bij een inspirerende lifestylewinkel, ambachtelijke bakker, chique modezaak of leuke cadeaushop. De stad heeft trouwens veel fairtrade-aanbod. Daarom mag Culemborg zich officieel ‘Fairtrade Gemeente’ noemen!

Bekijk de leukste winkels

Eten & drinken

Wie eens echt culinair wil genieten, komt in Culemborg volop aan zijn trekken. Laat je verrassen door het veelzijdige aanbod van restaurants, (eet)cafés, brasseries en ijssalons. En in de zomer? Dan strijk je natuurlijk neer op een van de gezellige terrassen die onze historische stad rijk is.

Meer informatie

Er is altijd wat te beleven!

Bekende jaarlijkse evenementen zoals Culemborg Bijvoorbeeld, de Oldtimerdag, Culemborg Blues en de diverse Vrijstadfestivals zorgen dat de stad bruist. Maar vergeet ook de vele kleinere activiteiten niet. Zo is er in Culemborg 365 dagen wel iets te beleven voor jong en oud!

Bekijk de agenda hier