Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Culemborg Klopt

Generic filters
Exact matches only

Thuisblijftips!

Door het Coronavirus zit heel Nederland in een situatie waardoor het momenteel niet mogelijk is om erop uit te gaan, behalve om af en toe misschien een frisse neus te halen. Zo zijn o.a. evenementen afgelast en musea en restaurants gesloten. Gelukkig zijn er ondernemers in de buurt van Culemborg die ervoor zorgen dat je ook thuis genoeg te doen hebt: geniet van een lekkere maaltijd, kleur een mooie kleurplaat van Flipje in of bekijk elke dag een interessant geschiedenisfilmpje. Hieronder staan een aantal leuke thuisblijftips, waardoor je het huis niet uit hoeft. Weet jij ook nog een leuk initiatief? Laat het weten via info@rivierenland.biz.

De Fransche School bij je thuis!

Momenteel kan er helaas geen bezoekje gebracht worden aan een theater. Maar daar heeft De Fransche School een oplossing voor bedacht: ze komen bij het publiek thuis! Dagelijks verschijnen er leuke thuiskijktips op hun website en sociale media kanalen. Zo word je op de hoogte gehouden van (inside) theater- en filmnieuws, tips en berichten, filmpjes en foto’s over een van de artiesten, films en makers.

Meer informatie

Voet voor thuis

Je tweewekelijkse dosis Culemborgse historie

Ook bij genootschap Voet van Oudheusden ligt alles door het Coronavirus stil. Allerlei lezingen, activiteiten, uitstapjes en cursussen gaan niet meer door. Maar daar heeft Voet een oplossing voor bedacht: twee keer per week voorzien ze je online van Voet voor thuis, bestaande uit interessante informatie die zeker lezens-, wetens-, bekijkens- of luisterwaardig is!

Meer informatie

Escaperoom ‘De Verloren Herinnering’

De Verloren Herinnering is een product gemaakt door creatieve geesten in isolatie: 18 escaperooms, waaronder De Binnenpoort, hebben samen een gratis spel gemaakt. Hierdoor komt de escaperoom naar jou toe, in plaats van andersom. Het verhaal begint met een prachtige oude kist die je op zolder vindt, een kist vol herinneringen… Lukt het om alle puzzels op te lossen?

Tip: Vergeet vooral niet om een kleine donatie achter te laten om de deelnemende escaperooms een financieel steuntje in de rug te geven!

Klik hier om naar de escaperoom te gaan

 

Feestje in je eigen woonkamer

Studio LEK & de Gelderlandfabriek organiseren samen livestreams van muziekuitzendingen genaamd ‘Niet afgelast’. Zo kun je live meegenieten van de muziek vanuit je eigen woonkamer. Wil je zeker weten dat je deze muzikale feestjes niet mist? Houd dan de pagina’s van Studio LEK & de Gelderlandfabriek in de gaten!

Help de horeca!

Koninklijke Horeca Nederland heeft een platform opgericht om horecazaken die nu zonder inkomsten zitten te hulp te schieten. Ondernemers kunnen op dit platform een waardebon aanbieden voor hun horecazaak. Jij kunt deze waardebon kopen, waardoor je je favoriete horecazaak ondersteunt. Zo kunnen zij nu de huur blijven betalen en heb jij straks iets leuks om naar uit te kijken zodra de deuren weer open gaan!

Koop hier een waardebon

Heerlijke maaltijden & streekproducten thuisbezorgd

Verschillende restaurants in de buurt van Culemborg bieden momenteel de mogelijkheid om thuis te kunnen genieten van hun maaltijden. Ook kun je streekproducten thuis laten bezorgen, zodat je zelf een heerlijk gerecht kunt bereiden. Hieronder een overzicht van een aantal restaurants en streekwinkels waarbij bezorgen (en soms ook afhalen) mogelijk is.

Het Weescafé

Bij Het Weescafé kun je terecht voor het afhalen van de meest populaire zoet en hartige taarten en koeken!

Meer informatie

Natuurlijk GRUUN

Voor al je dagelijkse fruit & groenten ben je bij Natuurlijk GRUUN aan het juiste adres. Van een malse krop ouderwetse botersla met lekkere frieslanders tot sperziebonen met gedroogde appeltjes!

Meer informatie

't VeerHuys

Bij ‘t VeerHuys in Beusichem worden diverse vlees- en visgerechten bereid. Deze heerlijke gerechten kun je nu afhalen, zodat je er thuis ook van kunt genieten!

Meer informatie

Wees loyaal, koop lokaal!

Wil jij de Culemborgse ondernemers in deze periode graag een extra steuntje in de rug geven? Neem dan eens een kijkje op KooplokaalCulemborg.nl. Dit is een gratis platform voor alle ondernemers in de gemeente Culemborgs waarop je makkelijk kunt zien welke ondernemers er zijn, wat ze te bieden hebben en hoe je ze kunt ondersteunen.

Bekijk het platform hier

Download de Fruitalert-app

Nu de bloesemperiode ten einde is, komen er kleine vruchtjes aan de fruitbomen. In de komende weken en maanden ontwikkelen deze vruchten zich tot de lekkerste kersen, peren, pruimen en appels. Het liefst wil je dit proces natuurlijk met eigen ogen bewonderen. Helaas is dit door het Coronavirus niet mogelijk en wordt geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven. Heb jij niet de luxe om in de buurt van je huis een mooie boomgaard te hebben? Download dan de app Fruitalert. Dankzij deze app kun je vanaf je eigen bank toch de groei van het fruit blijven volgen. Dagelijks word je op de hoogte gehouden van de actuele stand van het fruit. Daarnaast kun je er ook terecht voor leuke weetjes en mooie foto’s. De app is nu te verkrijgen in zowel de App Store als de Google Play Store.

logo app store iphone bloesemalert applogo play store bloesemalert app

Gratis luisterboeken, ook voor niet-leden

Ook bij Bibliotheek Rivierenland zorgen ze ervoor dat je je thuis niet hoeft te vervelen. Er wordt een extra reeks mooie luisterboeken aangeboden in de LuisterBieb-app. Ook niet-leden van de bibliotheek kunnen hier een aantal luisterboeken verkrijgen!

Bekijk de luisterboeken hier

 

Flipje kleurplaten en tekenoefeningen

Hoewel het Flipje en Streekmuseum momenteel gesloten is, hebben ze toch een leuke manier bedacht waarop je Flipje kunt blijven zien. Speciaal voor creatieve kinderen stellen ze een aantal kleurplaten en tekenoefeningen beschikbaar. Leuk om bijvoorbeeld naar opa’s en oma’s op te sturen, als je daar een tijdje niet op bezoek kunt gaan.

Meer informatie

Geschiedenisfilmpjes & tekenopdrachten van Stadskasteel Zaltbommel

Stadskasteel ZaltbommelHet Museumatelier zet elke dag een geschiedenisfilmpje online. Deze filmpjes zijn door kinderen zelf gemaakt tijdens de Erfgoed-les ‘Bommelerwaard in Beeld’ op verschillende basisscholen en in opdracht van ‘Stichting Vrienden van de Bommelerwaardse Archieven’. Iedereen kan thuis de filmpjes over de streekverhalen en de rijke historie van de Bommelerwaard bekijken.

Om de fantasie en de creativiteit te laten stromen bij de thuiszittende kinderen kun je ook deelnemen aan een 30-dagen Tekenopdracht van het MuseumAtelier, deze is te vinden op hun Facebookpagina.

Meer informatie

 

Ga op berenjacht!

Hoewel het momenteel natuurlijk de bedoeling is om zoveel mogelijk binnen te blijven, kun je af en toe wel samen met je kinderen naar buiten om een frisse neus te halen. En hoe leuk is het om dan in je eigen buurt beren te spotten. Op de pagina Berenjacht in NL kun je foto’s van de gevonden beren delen, maar ook kijken waar je in jouw buurt de beren kunt vinden. Uiteraard is het wel belangrijk om hierbij de regels van het RIVM en de Rijksoverheid op te blijven volgen!

Meer informatie

Neem een duik in de geschiedenis

Ben jij benieuwd waar de naam van Landgoed Mariënwaerdt vandaan komt? En ken jij de geschiedenis van Landgoed Waardenburg en Neerijnen? Duik snel in de spannende geschiedenis van verschillende landgoederen en kastelen!

Meer informatie