Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Culemborg Klopt

Generic filters
Exact matches only

Skateroute Culemborg

18 KM 2,75 uur skaten

Het Rivierengebied leent zich uitstekend voor skaten en skeeleren. De eindeloze dijken, het mooie rivierenlandschap, de weilanden, fruitboomgaarden en de vele monumentale panden maken het zeer de moeite waard om op kleine wieltjes te beleven.

In het Lek en Linge-gebied rondom Culemborg zijn vier prachtige skateroutes uitgezet. De routes zijn voorzien van bewegwijzering. De skateroutes tonen de vergezichten over de uiterwaarden van de Lek en voeren langs de boomgaarden en oevers van de Linge naar de restanten van de Hollandsche Waterlinie.

De skateroutesroutes zijn gemakkelijk bereikbaar via de NS-stations Culemborg en Geldermalsen. Ze hebben ieder een lengte van ongeveer twintig kilometer. Wil je een langere afstand skaten, dan kun je gemakkelijk routes combineren..

Routes:
1. Waterlinieroute (ca 24 km);
2. Route Lekzicht (ca 18 km);
3. Oranjeroute (ca 22 km);
4. Route Lingezicht (ca 24 km)

De routekaartjes zijn te downloaden via Schaats- en Skatevereniging Lek en Linge.

Let op: in 2017 wordt er gefaseerd gewerkt aan de dijken ten zuiden van de (Neder)Rijn en Lek, vanaf Hagestein tot en met Opheusden. Er kan ter plaatse een omleidingsroute gelden. Voor meer en actuele informatie zie www.dijkverbeteringhop.nl.


Lees meer
Startpunt
Knooppunten
15
Eindpunt