Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Culemborg Klopt

Generic filters
Exact matches only

Kikkerpad Blauw

9 KM 2 uur wandelen

Bekijk Culemborg eens van een natuurlijke kant… Het Kikkerpad leidt je langs bijzondere groene en waterrijke plekken in Culemborg West.

Ontdek groen en waterrijk Culemborg te voet

Heb je de groene en blauwe stickers met kikkers op lantaarnpalen of prullenbakken al gezien? Het is de bewegwijzering van de wandelroute ‘kikkerpad’. De rondwandeling in Culemborg Oost is met groene stickers bewegwijzerd, in Culemborg West met blauwe stickers. Beide wandelingen zijn ongeveer 9 km lang en zowel linksom als rechtsom te wandelen. Vanaf het station is de aanlooproute aangegeven.

Ontstaan

In 1994 heeft de gemeente Culemborg de gemeentelijke natuurprijs gewonnen met het park De Zump. Het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij reikte deze prijs uit om natuurontwikkeling en natuurbehoud in en door gemeenten te stimuleren. De jury vond de Culemborgse werkwijze inspirerend.

Het winnen van de prijs was destijds voor de gemeente Culemborg de reden om de Kikkerpad-wandelroute te ontwikkelen. In 2016 heeft gemeente Culemborg met advies van de natuur- en vogelwacht de route geactualiseerd (zie kaartje).

Het Kikkerpad is een wandelroute langs waterrijke en groene gebieden binnen de bebouwde kom van Culemborg. Voor dat laatste is bewust gekozen, omdat er in het buitengebied al zoveel andere wandelpaden zijn.

Op dit moment zijn de routes al bewegwijzerd. Download de routebeschrijving en het kaartje hier.


Lees meer
Startpunt
Eindpunt