Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Culemborg Klopt

Generic filters
Exact matches only

Betuweroute

55 KM 3,5 uur fietsen (2,5 uur met een e-bike)

Fiets de Betuweroute en ervaar zelf waarom de Betuwe dé fruittuin van Nederland genoemd wordt.

De Betuweroute leidt je langs boomgaarden die in de lente het landschap bedekken met een witroze bloesemdeken. In de zomer zie je overal het fleurige fruit, maar de Betuweroute biedt meer dan fruit alleen.

De gehele streek straalt rust en ruimte uit. Fiets langs uitgestrekte (water)recreatiegebieden en geniet vanaf de dijk van het mooie uitzicht over de uiterwaarden.

Culemborg en Buren

Start- en eindpunt van de fietstocht is De Pannekoekenbakker Buren. De Betuweroute vervolgt zijn weg tussen de weilanden door. Vlakbij oranjestad Buren ligt Camping de Karekiet. Hier kun je kamperen tussen de fruitbomen. In Buren bevindt zich de St. Lambertuskerk, waar graftomben liggen van de graven van Buren en van Maria van Oranje-Nassau.

Culemborg is een stad waar de historie spreekt uit elke straatsteen. Na Culemborg gaat het eerste deel van de Betuweroute over de dijk langs de Lek in oostelijke richting. Je hebt hier mooi zicht op de uiterwaarden en passeert de gemoedelijke dorpen Beusichem en Ravenswaaij.

De Fruittuin van Nederland

Vervolgens leidt de Betuweroute je weer terug naar eindpunt Buren. De laatste kilometers van de route voeren je dwars door dé fruittuin van Nederland. Hier geniet je van de bloesem in het voorjaar en fruitboomgaarden vol vers fruit in de nazomer. Daarnaast kom je langs de route veel verkooppunten tegen waar je fruit kunt kopen. Verser kan niet!

Op Fruittuinvannederland.nl vind je meer informatie over de fruittelers en fruitstalletjes die je onderweg tegenkomt.


Lees meer
Startpunt
Knooppunten
65
36
35
19
14
33
42
38
43
39
37
73
74
75
79
4
71
69
68
1
66
64
65
Eindpunt