Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Culemborg Klopt

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Jachthaven De Helling

In de uiterwaarden van de Lek, én op loopafstand van de binnenstad van Culemborg, ligt jachthaven de Helling. Een heerlijke combinatie van een gemoedelijke jachthaven en een kleine camping in een levendige omgeving. Want de historische en terrasrijke binnenstad van Culemborg ligt op enkele minuten loopafstand! Passanten kunnen hun boot afmeren aan de lommerrijke passantenkade van circa 170 meter, die aan de binnenstad grenst. Of op een van de 250 vaste ligplaatsen. Want als de vaste ligplaatshouders op vakantie zijn, dan komen ook deze plaatsen beschikbaar voor passanten.

Culemborg ligt in hartje Nederland en is ook met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Ideaal om af te spreken met vrienden, kinderen en kleinkinderen terwijl je met je boot in de jachthaven ligt. Op de aangrenzende camping De Helling staan twee nieuwe en comfortabele trekkershutten, als de extra gasten niet aan boord kunnen overnachten.

De jachthaven vormt de ideale uitvalsbasis voor sportievelingen die willen struinen door de uiterwaarden, de forten van de Hollandse Waterlinie willen bezoeken of en wandelend of fietsend de Betuwe willen verkennen. Vanuit de jachthaven starten diverse fiets- en wandelroutes door de omgeving zoals: Linie langs de Lek, Kronkelen tussen Lek en Linge, de Betuweroute en de Kersentocht Betuwe.

Culinaire en culturele genieters komen zeker ook aan hun trekken in een van de musea of uitstekende restaurants van Culemborg, of bij Werk aan het Spoel waar tal van culturele activiteiten georganiseerd worden.
De jachthaven en camping zijn sinds november 2013 in bezit van Watersport Vereniging “De Helling” en Triton Scouting. Sindsdien hebben het terrein en de voorzieningen een ware metamorfose ondergaan. De basisvoorzieningen (incl. gratis WiFi) zijn inmiddels in uitstekende staat. In 2017 is Camping en Jachthaven De Helling beloond met een blauwe vlag: een internationale prijs voor schone en veilige jachthavens met o.a. goede sanitaire voorzieningen.

Meer informatie is te vinden op www.jachthavenculemborg.nl of op de Facebook-pagina. De havenmeester is 24/7 bereikbaar via 0345 508 930 of via havenmeester@jachthavenculemborg.nl.


Lees meer
Delen: