Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Culemborg Klopt

Generic filters
Exact matches only

Pianowandeling Culemborg | Jubileum editie

15 september 2019 van 11:30

Op zondag 15 september vindt de vijfde editie van Pianowandeling Culemborg plaats. Er zullen meer dan 50 pianisten van diverse leeftijden deelnemen op ruim 18, vaak bijzondere, locaties in de binnenstad van Culemborg.

Ze spelen een veelheid aan muziekgenres: voor jong en oud een plezier om naar te luisteren. Voorafgaand aan de pianowandeling is er een interessant voorprogramma.De Pianowandeling is gratis toegankelijk maar een kleine of een grote bijdrage voor de gemaakte kosten is zeer welkom.

In verband met het jubileumjaar is er ook een jubileumconcert op vrijdag 13 september met pianisten Sandra en Jeroen van Veen, Lestarie Scholtes en Gwilym Janssens, Mike del Ferro, Rangel Silaev en Martin Oei.

Voorprogramma 15 september

Tussen 11.30 en 12.30 is er een feestelijk voorprogramma. In het Weeshuis geeft pianodocente Sandra Mol inloop pianolessen. Er is een beweging les ‘Feldenkreis’ door Johnny Schoofs die voor iedereen leerzaam is (met name voor musici) voor een goede en optimale ‘muzikale’ lichaamshouding. In de Grote of Barbrakerk geeft pianist en docent Kelvin Grout een masterclass aan de winnaar van pianoconcours ‘ Koffie bij de Piano’, Aarón Ormazas Vera. En in het ZCafe geeft pianotechnicus Jaap Blauwendraat een presentatie over de ‘Ins & Outs van de piano’. De inloop pianoles en masterclass is voor zowel deelnemers als luisteraars leuk en heel leerzaam.

Opening door Jeroen van Veen

Om 13.00 vindt de opening plaats waarbij o.a. pianist Jeroen van Veen een selectie uit zijn minimal preludes book I, II, III & IV zal spelen. Bezoekers kunnen aan de hand van het programma tussen 14.00 en 16.00 een ‘eigen Piano route’ samenstellen en vrij in en uitlopen op de locaties. Op diverse horeca locaties is een piano actie.

Slotconcert met jong talent en achthandig pianospel

Om 16.30 is er een slotconcert op twee vleugels. Piano duo Velasco en van der Does zal spelen en vier jonge zeer getalenteerde pianisten van de talentklas van het Haags conservatorium, Peiting Xue (16), Victor Su (17), Max Valkenburcht (15) en Bettino Weisser (bijna 15), spelen speciaal voor acht-handen geschreven werk.

Meer informatie

Informatie over de Pianowandeling op 15 september is te vinden op de website www.pianoculemborg.nl. Kaartverkoop jubileum concert loopt via Boekhandel Tomey in Culemborg of via de website. Houdt de website in de gaten in verband met een speciale winkeliers actie met kans op prijzen o.a. VIP kaarten jubileumconcert.


Lees meer
Delen: