Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Culemborg Klopt

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Operatie Oranje

23 april 2021 t/m 2 mei 2021 van 15:00 - 18:00 uur

Markt, Chopinplein en Koopmansgildeplein + online

4101 NG

Culemborg

Weet je het nog? Op 30 april 1991 stond Culemborg (met Buren) internationaal in de schijnwerpers. Koningin Beatrix, met in haar kielzog de complete koninklijke familie, kwam naar de Betuwe om daar officieel Koninginnedag te vieren. In 2021 is dat 30 jaar geleden. Een mooi moment om herinneringen op te halen. Te meer omdat ook dit jaar wat nu Koningsdag heet niet massaal kan worden gevierd. Daarom: Operatie Oranje.

Geen Koningsdag, toch kleurt Culemborg oranje. Een foto-expositie in de open lucht, gesprekstafels voor ouderen, een kinderspeurtocht en, online, een lezing, talkshow en concert. Dat zijn de ingrediënten van Operatie Oranje, waarmee vanaf 23 april ruim een week wordt teruggeblikt op die bijzondere dag in 1991, toen de koninklijke familie Koninginnedag vierde in Culemborg.


Lees meer
Delen:

Welkom in Culemborg!

Ontdek de geschiedenis van de stad en haar stadsmuren of maak prachtige fiets- en wandeltochten in de omgeving.

COVID-19: Wij adviseren de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen bij een bezoek aan onze streek. Raadpleeg ook altijd de website van de betreffende locatie die u wilt bezoeken voor actuele informatie.