Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Culemborg Klopt

Generic filters
Exact matches only

Kunstlezing: Frida Kahlo Viva la Frida

16 december 2021 van 19:30 - 21:30 uur

Het Drents Museum te Assen organiseert tot en met 27 maart 2022 het grootste project in de geschiedenis van het museum: een tentoonstelling over de Mexicaanse kunstenaar Frida Kahlo (1907-1954).
Frida Kahlo (1907-1954) is zonder twijfel een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars ter wereld. Haar indrukwekkende kunstwerken, roerige leven en bijzondere levensstijl doen Kahlo uitgroeien tot een wereldwijd icoon én cultfiguur.

Het voornamelijk autobiografische werk van Kahlo wordt geschaard onder het magisch realisme en kenmerkt zich door het gebruik van felle kleuren en van motieven uit de Mexicaanse folklore.

Aan de hand van circa 145 werken uit twee Mexicaanse collecties – schilderijen en tekeningen uit de collectie van Museo Dolores Olmedo en persoonlijke objecten uit de collectie van Museo Frida Kahlo – wordt een overzicht gegeven van het leven en het werk van Frida Kahlo. De werken uit genoemde collecties zijn niet eerder samen tentoongesteld en de meeste werken van Kahlo zijn niet eerder in Nederland te zien geweest. Daarmee is de tentoonstelling in alle opzichten een primeur.

De lezing wordt verzorgd door kunsthistoricus Lisette le Blanc en is een goede inleiding. Lisette bezocht de musea in Mexico.


Lees meer
Delen: