Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Culemborg Klopt

Generic filters
Exact matches only

Interactieve lezing over verlies of tegenslag

13 februari 2020 van 19:30 - 21:30 uur

Herenstraat 29

4101 BR

Culemborg

Hoe rouwen mannen om de dood van een geliefde, om een gestrande relatie, om verlies van gezondheid of plotseling ontslag op het werk? Wat kunnen vrouwen hierin leren? De lezing wordt gegeven door therapeutisch coach en schrijver Tim Overdiek. In zijn praktijk begeleidt hij vooral mannen met verlies of tegenslag.

Tim Overdiek (1965) is therapeutisch coach en schrijver. In zijn praktijk begeleidt hij vooral mannen met verlies of tegenslag. Dat is de rode lijn in zijn interactieve presentatie. Geen onderwerp blijft onbesproken, en geen enkele vraag is taboe.

Hoe rouwen mannen om de dood van een geliefde, om een gestrande relatie, om verlies van gezondheid of plotseling ontslag op het werk? Wat kunnen vrouwen hierin leren? Hoe ontmoeten of hoe verliezen vrouwen en mannen elkaar in de aanloop naar of in de periode na een overlijden?

Als ervaringsdeskundige kent Overdiek beide kanten van de medaille. In 2009 overleed zijn echtgenote Jennifer (41) aan de gevolgen van een verkeersongeval. Hij bleef achter met hun zoontjes van 9 en 12 jaar. Over het eerste jaar na haar dood schreef hij het boek Tranen van Liefde. Overdiek was 13 jaar toen zijn vader overleed na een hartstilstand.

Op 1 oktober 2019 is Als de man verliest verschenen. Samen met co-auteur Wim van Lent behandelt Tim mannelijke thema’s als onmacht, isolement, seksualiteit, suïcide, vaderlijn. In dit boek zijn ook openhartige gesprekken opgenomen met bekende Nederlandse mannen over hun verliesverhaal, onder wie A.F.Th. van der Heijden, Humberto Tan, Douwe Bob, Ahmed Marcouch, Mano Bouzamour. Beide boeken zijn verkrijgbaar.

Na een driejarige opleiding tot therapeutisch coach gooide hij het roer om, en verliet hij na meer dan dertig jaar de journalistiek. Overdiek was onder meer NOS-correspondent in Washington en Londen, adjunct-hoofdredacteur en radiopresentator. Sinds oktober 2017 houdt hij praktijk in Amsterdam.


Lees meer
Delen: