Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Culemborg Klopt

Generic filters
Exact matches only

How does it feel, leven met Bob Dylan? Een muzikale lezing

10 november 2019 van 15:00 - 17:00 uur

Herenstraat 29

4101 BR

Culemborg

Op 4 oktober verscheen het boek “How does it feel, leven met Bob Dylan” van de Culemborgse schrijver en muzikant Harm Peter Smilde. Hij interviewde hiervoor 26 (bekende) mensen over de rol van Dylan en diens muziek in hun leven. Hij vertelt onder meer anekdotes en lezing wordt afgewisseld met muziek door The Zimmies.

Culemborger Harm Peter Smilde (1966) is behalve auteur ook Dylan-fan en in zijn meest recente boek ‘How does it feel? Leven met Bob Dylan’ geeft hij een beeld van de Dylan-factor in het leven van 26 Nederlandse en Vlaamse muzikanten, schrijvers, journalisten, kunstenaars en geestelijken van verschillende generaties. Hij hield gesprekken met onder meer Freek de Jonge, Jan De Smet, Lucky Fonz III, Saskia De Coster, Ernst Jansz, Raymond van het Groenewoud, Henk Hofstede en Roos Rebergen.

Aan de hand van die gesprekken neemt Harm Peter het publiek mee in zijn zoektocht naar de vele facetten van Bob Dylan: onder meer de stem van de waarheid, de weerbarstige bard, de prediker, de vernieuwer, de zwerver en de (ver)dichter. Daarmee schetst hij ook een tijdsbeeld en komen persoonlijke verhalen naar voren. Tussendoor geeft de auteur zijn persoonlijke analyse van Dylans werk. Het resultaat is een caleidoscopisch beeld in tien hoofdstukken van een artiest die het gezicht van de popmuziek bepaalde en nu al klassiek is. Muzikale omlijsting van The Zimmies The Zimmies (Harmen Holwerda, zang/cajon, Peter van Veen, piano/zang, Ana Holwerda, zang, en Harm Peter Smilde, gitaar/zang) luisteren de avond verder op met smaakvolle uitvoeringen van bekende en minder bekende Dylan-songs.


Lees meer
Delen: