Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Culemborg Klopt

Generic filters
Exact matches only

Expositie: Mistakes Made

23 april 2021 t/m 4 juli 2021 van 10:00 - 17:00 uur

Stationsweg 7

4101 NG

Culemborg

Noahs werk is van 23 april tot 4 juli 2021 te zien in De Gelderlandfabriek. Met zijn eindexpositie werk had hij al een enorme indruk op ons achtergelaten. In deze expositie laat Noah werk zien dat hij de afgelopen periode na het afstuderen heeft gemaakt.

Noahs werk is ook te zien in de online expositie van De Gelderlandfabriek. Tijdens de lockdown in maart vorig jaar hebben we voor het eerst een online expositie opgezet, maar die hebben we sinds die tijd voortgezet. Hier is ook achtergrondinformatie te vinden over de kunstenaar. Wil je meer weten over de werken in de expositie? Stuur dan gerust een mail naar expo@degelderlandfabriek.nl.

De schilderijen van Noah van Wijk lezen als een dagboek van zaken die liggen te wachten om te gebeuren. Door schijnbaar willekeurige objecten in een geïsoleerde context te plaatsen, toont Van Wijk ze in een nieuw, ander licht en daagt hij het publiek uit om de betekenis en potentie te heroverwegen. Gezien het niet altijd helder is wat precies de relatie is tussen de objecten in de schilderijen, blijft het publiek niet alleen achter om een eigen verhaal te construeren uit het canvas, maar ook om de gevoelige aard in de objecten te vinden, die op eerste indruk het tegenovergestelde lijken te zijn.

Deze tegenstelling ligt aan de wortels van het werk van Van Wijk, contant zoekend naar balans tussen vrijheid en dwang. Zodoende is de wijze waarop Van Wijk zich bezig houdt met zijn onderwerpen als schilder misschien wel van groter belang, dan de daadwerkelijke onderwerpen: door het onderzoeken van de tegenstelling tussen de warmte van de verf en de onmogelijke onschuld die ze schenkt aan hetgeen hij schildert, animeert hij plotseling ogenschijnlijk levenloze objecten, ons verleidend om in ieder geval te overwegen dat er meer gaande is dan wat men op eerste gezicht ziet.


Lees meer