Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Culemborg Klopt

Generic filters
Exact matches only

De Fransche School: Steef de Jong & Louis van Beek | Bloemenduel

9 december 2020 van 20:30 - 22:00 uur

Groots opgezette operette met vier hoofdrollen, een stuk of acht bijrollen, koor en muziek voor een groot orkest.

Geniet van twee theaterkanonnen bij elkaar in deze bijzondere muziektheatervoorstelling. Louis van Beek is acteur en is bekend van de veelgeprezen voorstelling Mathilde waarvoor hij werd genomineerd voor de Louis d’Or. Steef de Jong timmert stevig aan de weg als theatermaker, liedjesschrijver en beeldend kunstenaar. Hij heeft een fascinatie voor de operette: het miskende stiefkind van de opera en de moeder van de musical.

Louis van Beek en Steef de Jong schreven Bloemenduel, een groots opgezette operette. Alles bij elkaar voor een man of 80, of eigenlijk een vrouw of 80, want ze schreven Bloemenduel voor een all female cast. Het testpubliek waar ze de operette aan presenteerden reageerde zo enthousiast dat ze besloten om er de theaters mee in te gaan. Gewoon met z’n tweeën. Het resultaat is Bloemenduel, een all female cast operette (voor twee heren).

Bloemenduel is het waargebeurde verhaal van twee adellijke dames in het Parijs van 1892. De prinses en gravin zijn gevraagd om de bloemstukken te arrangeren voor een tentoonstelling. De aanvankelijk prettige samenwerking loopt echter al snel stuk op een meningsverschil, en ontaardt in een ruzie die zo hoog oploopt dat ze elkaar uitdagen voor een duel.


Lees meer
Delen: