Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Culemborg Klopt

Generic filters
Exact matches only

De Fransche School – Salon Zauberflöte

20 februari 2022 van 15:00

De gitarist Izhar Elias ontving in 2011 de Nederlandse Muziekprijs. De hoogste onderscheiding die een musicus in Nederland kan ontvangen. Daarnaast ontving hij nog meerdere internationale onderscheidingen.
Zijn vrouw is de violiste Femke Huizinga. Zij speelt o.a in de Nederlandse Bachvereniging en Anima Aeterna Brugge.

De huiskamerversie van de Zauberflöte wordt weer tot leven gewekt! We bevinden ons in een Franse salon met deze 19e eeuwse bewerking voor viool, altviool en gitaar. Gastheer en verhalenverteller Marius Gosschalk vertelt over de magische avonturen van de Koningin van de nacht, een flierefluitende vogelvanger en het verliefde stel, Tamino en Pamina. De salons waren heel gebruikelijk voor de vroeg 19e eeuwse high society: men speelde de nieuwste opera hits, voor en met elkaar, een belangrijke bezigheid in een tijd waarin de tv, smartphone en streaming diensten nog niet bestonden. In Salon Zauberflöte ligt de focus op de muziek, het verhalende en de intimiteit van Mozarts meesterwerk.

Femke Huizinga (viool), Izhar Elias (gitaar) en Marta Jiménez (altviool) zijn alle drie bekende specialisten op het gebied van de historische uitvoeringspraktijk. Femke en Marta spelen in gerenommeerde gezelschappen als De Nederlandse Bachvereniging, Holland Baroque en Anima Eterna Brugge. Izhar Elias is winnaar van de Nederlandse Muziekprijs en heeft een grote (inter)nationale carrière als solist en in diverse gezelschappen.
Marius Gosschalk is acteur /trainer/coach en verhalenverteller. Hij maakte o.a. een serie (vertel) voorstellingen gebaseerd op een roman, waaronder ‘De Alchemist’ van P. Coelho, ‘Oblomov’ van Gontsjarov, ‘Het meisje in de rode jas’ van Roma Ligocka ‘Drie rode rozen’ van Abel Hertzberg, Zeyde naar De vier maaltijden van Meir Shalev.


Lees meer
Delen: