Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Culemborg Klopt

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

De Fransche School – Online Lezing “De Slag om de Grebbeberg”| Voet van Oudheusden

11 mei 2021 van 20:00

De lezing ‘De Slag om de Grebbeberg (en wat daaraan voorafging)’, vertelt de verhalen uit de periode 1939/1940, verrassende verhalen, verhalen met soms een lach en soms een traan. Bernier Cornielje geeft de lezing, Marieke Wittenhorst zorgt met haar dwarsfluit voor een passende muzikale omlijsting.

Op 28 Augustus 1939 begint de algemene mobilisatie van het Nederlandse leger.
Acht maanden lang denkt Nederland neutraal te kunnen blijven en dat het geweld, net als in WO1, aan onze grenzen voorbij gaat.

Op 10 mei 1940 wordt Nederland echter geconfronteerd met de realiteit dat de Duitse troepen de Nederlandse grens passeren. Nederland is slecht voorbereid. Op en rond de Grebbedijk zal de strijd in alle hevigheid gevoerd worden. Drie dagen duurt de oorlog op de Grebbeberg, 426 soldaten laten hierbij hun leven.


Lees meer
Delen:

Welkom in Culemborg!

Ontdek de geschiedenis van de stad en haar stadsmuren of maak prachtige fiets- en wandeltochten in de omgeving.

Belangrijk: Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus zijn de maatregelen in Nederland aangescherpt. Wij adviseren om de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen. Raadpleeg ook altijd de website van de betreffende ondernemer voor actuele informatie.