Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Culemborg Klopt

Generic filters
Exact matches only

De Fransche School – NIEUW Film & Filosofie: Get Out | 16+

29 maart 2023 t/m 29 maart 2023 van 20:15 - 23:00 uur

Get Out is een Amerikaanse horrorfilm uit 2017 geschreven en geregisseerd door Jordan Peele. De film won meer dan 150 prijzen, waaronder de Oscar voor beste originele script. Get Out werd ook genomineerd voor de beste film, beste regie en beste hoofdrolspeler (Daniel Kaluuya).

Fotograaf Chris Washington gaat voor het eerst de ouders van zijn blanke vriendin Rose Armitage ontmoeten. Hij vreest dat het feit dat hij Afro-Amerikaans is voor problemen kan zorgen. Na aankomst in Upstate New York praten vader Dean en moeder Missy voortdurend over gekleurde mensen. Hoewel ze weinig verkeerds lijken te bedoelen, maken hun opmerkingen dat Chris zich ongemakkelijk voelt. Daarbij vertonen de gekleurde huishoudster Georgina en terreinbeheerder Walter opmerkelijk gedrag.

De familie Armitage organiseert een huisfeest voor een groep welgestelde, voornamelijk blanke mensen. Ze zijn opmerkelijk complimenteus tegenover Chris. Een blinde kunsthandelaar genaamd Jim Hudson toont interesse in zijn werk als fotograaf. Een van de blanke vrouwen is getrouwd met een veel jongere gekleurde man, Logan King. Chris vindt ook zijn houding opmerkelijk. Wanneer hij een foto van Logan maakt, veroorzaakt de flitser een paniekreactie. Hij roept tegen Chris dat hij moet maken dat hij wegkomt (get out).


Lees meer