Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Culemborg Klopt

Generic filters
Exact matches only

De Fransche School – Jan Rot | OK Boomer

19 februari 2022 van 20:30

Met topgitarist Laszlo Versteeg (1992) naast hem komen dan uiteraard Beatles, Stones, Who en Kinks voorbij, maar ook hits die je bijna was vergeten, naast een paar fijne eigen nummers.
En dan zijn er de herinneringen, weetjes en verhalen.
Met vertedering kijkt Jan terug naar zijn jaren in Indonesië als kind in een zendingsgezin, het verlof in 1967 waarin hij popmuziek ontdekte en besloot: ik word later zanger.
Dat kwam uit, en nu is hij inmiddels de zestig gepasseerd. Maar is dat erg? Hoe hou je zowel het jongetje in jezelf levend als dat je meegaat in de tijd? Ook dat hoort u in OK Boomer!

Jan Rot werd kerstnacht 1957 geboren. Eind 1977 dook zijn naam voor het eerst op, als zanger van de Groningse band Streetbeats en tien jaar lang toerde hij langs alle grote en kleine popzalen, vanaf 1982 onder eigen naam, onder andere dankzij hitjes als  ‘Counting sheep’.  In 1990 stapte hij over naar het Nederlands en verruilde het popcircuit voor het theaterpluche. Daarnaast werd hij ook bekend als columnist, schrijver en presentator.
Hij is de laatste twintig jaar vooral bekend van zijn vertalingen van wereldhits, musicals en klassiek, (oa An + Jan, Nachtlied, Palingvissers, Hello Dolly, de Mattheuspassie), maar won in 2016 nog de Annie MG Schmidtprijs voor het lied over zijn moeder, “Stel dat het zou kunnen…”
Jan maakte inmiddels 26 studioalbums onder eigen naam, plus 10 als mede-hoofdartiest. Eerder al behandelde hij de jaren 70, 80 en 90 met de theatersolo’s Jong en Veelbelovend, Sex & Drugs & Rot & Roll en O ja!.
Frits Spits: ‘De Koning onder de vertalers is Jan Rot.’
Popinstituut: ‘Een van de meest interessante figuren uit de Nederlandstalige popmuziek.


Lees meer
Delen: