Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Culemborg Klopt

Generic filters
Exact matches only

De Fransche School: Esmay Usmany | Wat ik wil dat je niet vergeet

26 september 2020 van 19:30 - 23:00 uur

Zangeres/ theatermaakster Esmay Usmany neemt ons mee in het verhaal van haar grootouders. Een verhaal die zich uitstrekt tot ver over oceanen. Welke lessen kan ze leren van haar Indische oma? Welke verhalen zijn er verteld en welke niet?

In deze muziektheatervoorstelling gaat Esmay Usmany op zoek naar de lessen die haar oma haar leerde. Gaat ze op zoek naar waar het schuurt. Waar het hart van overloopt. Naar het verlangen en de heimwee. Vond ze in die zoektocht delen van de herinneringen van haar grootouders terug en begrijpt ze meer en meer naar waar haar geschiedenis terug is te herleiden. Zij lieten een deel van zichzelf achter zodat de generaties na hen nog altijd de weg terug zouden vinden naar het thuis aan de andere kant van de wereld.Esmay Usmany (finalist Utrechts kleinkunstfestival 2015) studeerde in 2006 af aan het Utrechts Conservatorium.

“Haar muziektheaterproductie kenmerken zich door intieme monologen en poëtische luisterliedjes. Met kleine door elkaar heen tuimelende melodieën. Stil zitten is net zo onmogelijk als een glimlach op je gezicht onderdrukken…” (AD)

Er zit kracht in herinneren. Er zit liefde in herinneren. Er zit wijsheid in herinneren.

1e Voorstelling 19:30, 2e 21:30 uur.


Lees meer
Delen: