Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Culemborg Klopt

Generic filters
Exact matches only

Boekenweek: Ellie Lust te gast in Het Weeshuis

12 maart 2020 van 20:00 - 22:00 uur

Herenstraat 29

4101 BR

Culemborg

In de Boekenweek is Ellie Lust te gast in Het Weeshuis in Culemborg. In haar boek In Mijn jaren bij de politie vertelt Ellie Lust openhartig en eerlijk over de ruim dertig jaar dat ze bij de politie in Amsterdam werkte. In die jaren deed Ellie Lust ervaring op met bijna alle facetten van het politievak. Ze zal vertellen over verschillende gebeurtenissen en hoe zij en haar collega’s hier mee omgingen, maar ook over haar ontwikkeling als mens en als politieagente. Deze avond organiseren wij in samenwerking met de bibliotheek in Culemborg. De lezing zal dan ook plaatsvinden in de bibliotheek. Kaartjes voor deze avond kosten €7,50 en kunnen bij boekhandel Tomey of via de website van de bibliotheek gekocht worden.

Ellie Lust is geboren in Amsterdam en als jongste in een liefdevol gezin opgegroeid in Oostzaan. Zij heeft een anderhalf jaar oudere broer en een elf minuten ouder tweelingzusje. Van kinds af aan wilde zij het politievak in en was zij als tiener een vaste kijker van series als Hill Street Blues en Cagney & Lacey. Die droom werd werkelijkheid toen zij in 1987 haar opleiding mocht beginnen aan de Amsterdamse politieschool. Haar politie carrière combineerde zij in het begin met haar topsport carrière als volleybalster van diverse topclubs binnen Nederland en het nationale team. Inmiddels heeft zij 27 politiedienstjaren waarvan zij er 20 op straat heeft gewerkt op zes verschillende wijkteams dwars door de stad heen. Ook werkte zij als één van de eerste vrouwen bij de Amsterdamse motordienst.

In 2005 gaf zij voor het eerst acte de présence in AVRO’s Opsporing Verzocht en toen zij in 2007 gevraagd werd om het woordvoerdersvak in te gaan bleek haar dat op het lijf geschreven te zijn. Inmiddels is zij hét gezicht van de Amsterdamse politie, niet alleen doordat zij wekelijks in diverse (opsporings)programma’s te zien is, maar mede omdat zij als voorzitter van het netwerk Roze In Blauw zich al jarenlang inzet voor het behartigen van de belangen van de LHBT (Lesbisch/Homo/Biseksueel/Transgender) gemeenschap binnen en buiten Amsterdam.


Lees meer
Delen: