Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Culemborg Klopt

Generic filters
Exact matches only

Biodiversiteitsmarkt Culemborg

4 september 2021 van 10:00 - 13:00 uur

Varkensmarkt

4101 CL

Culemborg

De gemeente organiseert, samen met inwoners en diverse lokale partijen, op zaterdag 4 september een biodiversiteitsmarkt op de Varkensmarkt in Culemborg van 10.00 tot 13.00 uur. Het doel is om inwoners te informeren en te inspireren over het vergroenen van de leefomgeving en het versterken van de biodiversiteit. Naast de verschillende informatie die in de kramen te verkrijgen is, staan er ook diverse activiteiten gepland. Zo kunnen bezoekers kennis maken met de Fruitmotor en hun lokale producten en planten kopen en advies krijgen over hoe deze bijdragen aan het versterken van de biodiversiteit. En er zijn aanbiedingen van rondleidingen en wandelingen om inspiratie op te doen. Voor kinderen is er een watertafel aanwezig waar ze spelenderwijs leren waarom groen belangrijk is bij wateroverlast. Kom dus gezellig langs en laat u inspireren! Samen werken we aan een groen en klimaatbestendig Culemborg.

De volgende partijen zijn vertegenwoordigd op de biodiversiteitsmarkt: Het Kuilenburger PolderPlan, de Fruitmotor, Landschapsbeheer Gelderland, NVWC, EVA-Lanxmeer/Terra Bella, Bij Bewust Betuwe, De Honddijker Theetuin en Gemeente Culemborg.

Kick-off ‘Het groenste initiatief van Culemborg’
Tijdens de biodiversiteitsmarkt is er ook de kick-off van de winactie ‘Het groenste initiatief van Culemborg’. Een actie waarbij inwoners worden opgeroepen om samen met hun buurt de tuinen te vergroenen. De tien beste initiatieven ontvangen van de gemeente 250,- euro. Hiervoor kan men bijvoorbeeld plantmateriaal, scheppen of andere benodigdheden kopen. Deelnemers met het groenste initiatief winnen daarnaast ook nog een regenton (max. tien regentonnen).

Ideeën kunnen worden aangemeld tot 16 oktober 2021 via het initiatievenloket: www.culemborg.nl/initiatievenloket. De jurering vindt plaats in februari 2022.

 


Lees meer
Delen: