Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Culemborg Klopt

Generic filters
Exact matches only

Amsterdam Klezmer Band | Eerste set

17 juli 2020 van 20:00 - 21:00 uur

De Amsterdam Klezmer Band begon in 1996 op straat als een groep straatmuzikanten die traditionele Jiddische feestmuziek speelden. Bijna 25 jaar zijn inmiddels verstreken en al die tijd heeft de band non-stop op de radar kunnen blijven.

Daarom zouden ze eigenlijk de titel “hardst werkende band in Klezmer” moeten krijgen. Tegenwoordig is de band uitgegroeid tot een internationaal gevierde band met een ijzersterke live reputatie. De groep speelde in Sziget, Lowlands, North Sea Jazz, Cité de la Musique, Wiener Konzerthaus, Paradiso, Concertgebouw Amsterdam, Dranouter en vele andere prachtige theaters, clubs en festivals over de hele wereld. De samenwerking met Schmid was een verfrissende en positieve impuls voor de band en hierdoor is Fortuna een uniek AKB-album geworden met zijn toegevoegde subtiele, wanordelijke elementen en ritmische productiecomponenten.

De band houdt traditionele muziek fris, urgent en zeer dansbaar. Het publiek over de hele wereld is er dol op en deze magnifieke zeven klezmer ontketenen een dansfeest waar ze ook het podium betreden.


Lees meer