Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Culemborg Klopt

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Expositie Mitchel Peters in de Gelderlandfabriek

9 december 2020 t/m 31 januari 2021

“Je kan nooit meer een veld vol bloemen zo vrolijk tekenen als voorheen, want je weet dat je er hooikoorts van krijgt. Je voelt nooit meer hetzelfde onschuldige enthousiasme als wanneer je voor het eerst een trein zag, want je reist er nu elke dag mee. En je icoon Woody uit Toy Story is nu niets meer dan een Meme.”

In zijn werk probeert Mitchel Peters (Oss, 1997) het gevoel van onschuld, wat helaas al lang geleden verloren is, te heroveren. De werken (schilderijen en sculpturen) bestaan voornamelijk uit fragmenten uit het heden en verleden, welke gecombineerd een beeld of gemoedstoestand trachten te creëren waarbinnen onschuld herwonnen en herbeleefd zou kunnen worden. Dit desperate verlangen naar het onbeschreven verleden, waar geen vooraf verkregen kennis of ervaring aanwezig is, resulteert in werken die deze tragische zoektocht en worsteling representeren.


Lees meer
Delen:

Welkom in Culemborg!

Ontdek de geschiedenis van de stad en haar stadsmuren of maak prachtige fiets- en wandeltochten in de omgeving.

COVID-19: Wij adviseren de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen bij een bezoek aan onze streek. Raadpleeg ook altijd de website van de betreffende locatie die u wilt bezoeken voor actuele informatie.