Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Culemborg Klopt

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Veilig op pad in Culemborg e.o.

We blijven met zijn allen zoveel mogelijk thuis, beperken onze sociale contacten en de horeca is inmiddels gesloten. ‘Vermijd drukke plekken’ luidt het advies dus daar geven we ook in Culemborg gehoor aan. Je vindt hier rust en ruimte en uitgestrekte gebieden waar je deze herfst een lekkere frisse neus kunt halen. Maar ook thuis hoef je je niet te vervelen! We hebben initiatieven die ondernemers in deze coronatijd opgezet hebben verzameld en lichten we activiteiten uit die je veilig kunt ondernemen.

Alternatieve Sinttips!

Bezoek de werkplek van de Sint

De Sint heeft zijn werkplek in Het Weeshuis van Culemborg. Help je mee met gedichten schrijven en  speculaaspoppen versieren? Reserveren is nodig via info@weeshuismuseum.nl

Versier en knutsel ook een papieren schoentje te verkrijgen via de bibliotheek. Lever het na het knutselen weer in. Dan zorgt Sinterklaas ervoor dat deze wordt gevuld!

Meer informatie

Zoek de Gluurpietjes!

Ga je mee naar buiten op zoek naar Gluurpietjes? Ze hebben zich door heel Culemborg verstopt! Vind je ze allemaal?

Hoeveel pietjes heb jij gevonden?

Kaart met locaties

Film: de club van Sinterklaas

Op het kasteel wordt namelijk door de feestdirecteur, in opdracht van Sinterklaas, een groot Pietenfeest opgebouwd. Een cadeau van Sint omdat alle Pieten het hele jaar zo goed hun best hebben gedaan.

Veilig te bekijken in het gezellige stadstheater De Fransche School

Reserveer je ticket

Ontdek de historie van Culemborg

Een van de grootste parels van Culemborg is de beleefbare historie. Loop samen of alleen een van de stadswandelingen, Lees over de historie en bezichtig een van de monumenten via Virtual Reality vanuit je luie stoel. Er valt altijd weer een nieuw en verrassend verhaal te ontdekken. Hieronder een aantal tips!

Extra uitgelicht door de redactie

Met de kids op pad! Jan Blankenpad

BetuweKids ging op pad en schreef een leuke blog. Bij Werk aan het Spoel begint het Jan Blankenpad, een leuke wandeling van 3,5 kilometer. Het wordt aangeraden je laarzen of goede wandelschoenen aan te trekken, vooral in deze tijd van het jaar.

Lees de blog

Eet heerlijke streekproducten

Begin het weekend met een goed gevoel met heerlijke  en gezonde streekproducten. Zo kun je elke zaterdag in de binnenstad terecht bij de kleine streek- en biologische markt op de Varkensmarkt. Of bezoek een van de vele boerderijen die Culemborg rijk is.

Ontdek meer

Maak een autopuzzeltocht

Leuk en hélemaal Coronaproof: maak een autopuzzeltocht door de Nieuwe Hollandse Waterlinie langs prachtige bezienswaardigheden. Vergeet niet vooraf te reserveren!

 

Meer informatie

Luister naar de Theremin & Hang

Theater aan de Slag is een van de vele theaters en podia in Culemborg die door corona dicht zijn. Eigenaar en muzikant Peter Elberse heeft in deze vervelende Coronatijd niet stil gezeten! Samen met Thorwald Jorgensen is hij druk bezig met opnames voor Hang en Theremin. Geniet ervan!

Geluid op vol en geniet!

Fietsen langs Betuwse eendenkooien

Bij Betuwe denk je aan fruit. Maar vanuit de Betuwe gingen ooit ook dagelijks duizenden eenden naar de steden in Holland. Van een aantal kooien zijn nog restanten te vinden en te bezoeken en behoren tot het ‘groen erfgoed’ .In de driehoek Tiel-Culemborg-Gorinchem zijn er totaal zo’n 200 van die kooien geweest.

Meer informatie

Unieke cadeaus vd Gelderlandfabriek

De Gelderlandfabriek is een van de vele creatieve en culturele hotspots die Culemborg rijk is. Uniek zijn de fabriekers die de fabriek maken tot wat het is en ook mooie ‘kunstartikelen’ maken voor jezelf of om cadeau te geven. Wellicht is het nu het moment om alvast een uniek cadeau aan te schaffen voor de feestdagen?

Meer informatie

Haal de bieb bij je thuis!

Wil je e-books en luisterboeken blijven lenen zonder het huis te hoeven verlaten? De online Bibliotheek is altijd open, waar je ook bent. Geniet van de mooiste titels en ontdek alle genres.

Meer informatie

Welkom in Culemborg!

Ontdek de geschiedenis van de stad en haar stadsmuren of maak prachtige fiets- en wandeltochten in de omgeving.

Belangrijk: Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus zijn de maatregelen in Nederland aangescherpt. Wij adviseren om de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen. Raadpleeg ook altijd de website van de betreffende ondernemer voor actuele informatie.