Vierde editie kerstmarkt ‘Lichtjes aan de Lek’ komt er weer aan!

24 november 2017

In het weekend van 15,16 & 17 december 2017 vindt alweer de 12de Vrijstadmarkt plaats met de vierde editie van de Kerstmarkt "Lichtjes aan de Lek". Naar goed voorbeeld van de beste kerstmarkten zal Culemborg met de prachtige historische binnenstad er met extra lichtjes en kerstversiering nóg mooier uitzien. Het middelpunt van de stad, wordt omgetoverd tot een winterparadijs met verschillende kerstbomen, kleurrijke kraampjes, (kinder)activiteiten en live muziek.

Het doen van kerstinkopen en het proeven van de kerstsfeer is dit jaar extra feestelijk in het oude centrum van Culemborg. Het is namelijk meteen ook de aftrap van het jubileumjaar waarin gevierd wordt dat Culemborg 700 jaar geleden stadsrechten kreeg.

Vrijstadmarkt Kerst (1)

Vrijstadmarkt Culemborg

Daar sluit de Vrijstadmarkt zich graag bij aan met kramen en stands vol unieke cadeau en mode artikelen, winterhuisjes, ambachten, lokale producten, kinderactiviteiten, proeverijen, live cooking, theater, glühwein en winterbier van de lokale Vrijstad brouwerij.

De cafés en restaurants op de Markt en Varkensmarkt hebben samen met foodtrucks en hout gestookte keukens gezellige terrassen. Door de hele binnenstad staat een variëteit aan verlichte marktkramen met leuke, lekkere en aparte (Kerst) producten. Op verschillende plaatsen is live muziek te zien en te horen. Maar ook dansvoorstellingen voor jong en oud, koren gezang, straattheater, bands, akoestische optredens of spontaan een “Spaanse” kermis geflankeerd door vuurkorven en kaarslicht.

Glazen Huis Culemborg

Een van de hoogtepunten is dat er dit jaar geprobeerd worden om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor 3fm Serious Request. Culemborg krijgt namelijk dit jaar zijn eigen Glazen Huis waarvoor aandacht zal zijn in lokale media en waarin iedereen kan samenwerken om een bijdrage te leveren: scholen, ondernemers, inwoners, jong & oud. 

Uiteraard komen ook verschillende andere goede doelen aanbod.
Voor de kinderen is er op de Varkensmarkt met een open circuspiste, een nostalgische kop van jut en een kinderkaravaan met vintage spelletjes veel te doen.