Nationale Kersenparty zet regio op de kaart

18 juni 2018

Op vrijdag 22 juni vindt in FruitDelta Rivierenland de tweede editie van de Nationale Kersenparty plaats. Jaarlijks wordt het evenement in één van de Rivierenlandse gemeenten georganiseerd. Dit jaar is Culemborg gastgemeente en zal het evenement plaatsvinden bij Werk aan het Spoel.

Om de Nationale Kersenparty tot een waar visitekaartje van de streek te maken, slaat het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland de handen ineen met verschillende bedrijven en organisaties in de regio.

De gasten worden getrakteerd op verrassende producten uit de streek. Het preuvenement wordt aangeboden door regionale restaurants, landwinkels en streekproducenten. Onder andere gastlocatie Caatje aan de Lek, Restaurant PrinsHeerlijk, Heerlijkheid Mariënwaerdt, het Huis van de Stad, Greetje Fruitbeleg, Betuwe Kers en Natuurlijk Gruun verzorgen smaakvolle hapjes, drankjes en producten. De Nationale Kersenparty wordt tevens ondersteund door de lokale ondernemersverenigingen Betuwe in Zaken en Ondernemend Maas en Waal.

Regionale ambities delen
De Nationale Kersenparty heeft als doel om relaties uit de streek Rivierenland te verbinden met het provinciale, landelijke en internationale netwerk. Regionale ambities, ontwikkelingen en innovaties kunnen op die manier gedeeld worden met de genodigden. Onder meer Tweede Kamerleden Remco Dijkstra en Jaco Geurts, Commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, Clemens Cornielje en Gedeputeerde van de provincie Gelderland, Bea Schouten, zullen aanwezig zijn.

Veiling voor het Nederlandse Rode Kruis
Om de gezonde ambities te onderstrepen is het Nederlandse Rode Kruis gekozen als het begunstigde goede doel van de Nationale Kersenparty. Tijdens de Nationale Kersenparty veilt Jochem van Gelder de kersensculptuur ‘Tender Single Love Cherry’ van de internationaal bekende kunstenaar Lothar Vigelandzoon. Omdat de in de regio wonende en werkende Vigelandzoon het Nederlandse Rode Kruis een warm hart toedraagt, gaat de opbrengst van zijn sculptuur volledig naar dit goede doel. Tijdens de Nationale Kersenparty is er een filmploeg aanwezig om opnames te maken voor een documentaire over het leven van Lothar Vigelandzoon.

Goed om te weten

  • Vorig jaar werd de Nationale Kersenparty voor de eerste keer georganiseerd in Tiel. Met bijna 300 gasten was de eerste Nationale Kersenparty met recht een succes te noemen.
  • De Nationale Kersenparty vindt jaarlijks plaats op de laatste vrijdag van juni in één van de Rivierenlandse gemeenten. 
  • De Nationale Kersenparty wordt ondersteund door FruitDelta Rivierenland. 
  • De organisatie en coördinatie van de Nationale Kersenparty wordt verzorgd door het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland.