700 jaar Culemborg in beeld en schrift

11 januari 2018

Wethouder Joost Reus heeft op dinsdag 9 januari de expositie ‘700 jaar Culemborg in beeld en schrift’ officieel geopend. De expositie is een van de vele activiteiten waarmee wordt gevierd dat Culemborg 700 jaar stadsrechten heeft.

Wat kunnen we nog terugzien van de geschiedenis in de stad Culemborg? Aan de hand van werken van fotoclub De Positieven en landschapsfotograaf Marleen Grommers is een prachtig overzicht te zien van 700 jaar Culemborg. In deze expositie ontbreken de archieven niet. Ook het topstuk ‘700 jaar stadsrechten Culemborg’ is te bewonderen. 

‘700 jaar Culemborg in beeld en schrift’ is gratis te bezichtigen tot en met vrijdag 16 februari 2018 in het Regionaal Archief Rivierenland, J.S. de Jongplein 3 in Tiel. Geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur. De expositie is een aanrader voor iedereen die van historie en van Culemborg houdt.

Ella Kok -Majewska En Joost Reus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onder toeziend oog van RAR directeur Ella Kok- Majewska (l) opende wethouder Joost Reus de expositie ‘700 jaar Culemborg in beeld en schrift’ officieel.