Ondernemer aan het woord: Chris en Yvonne van Heykoop Bloemisten

08 maart 2018

Wie kent de slogan 'Bloemen houden van mensen' niet? Als we bij Heykoop Bloemisten in de Everwijnstraat naar binnen lopen, voel en zie je duidelijk dat ze hier ook van bloemen houden. Overal waar je kijkt staan schitterende boeketten, planten, vazen en accessoires, smaakvol bij elkaar gegroepeerd. Chris en Yvonne zijn druk in de weer met de nieuwste collectie bloemen als we de zaak inlopen om meer te horen over hun passie en hun insider tips voor een bezoek aan Culemborg.

“Door de kou hebben we lang niet zoveel bloemen ingekocht als dat we normaal doen”, roept Yvonne ons toe als we een opmerking maken over de grote hoeveelheid aan bloemen. Het is maart en met -7 graden echt winter. Eenmaal binnen lijkt het wel lente door de grote hoeveelheid lentebloemen en -bollen. Yvonne en Chris runnen samen met hun medewerkers Ratna en Lizette de zaak. “Wij zijn een team van vakidioten die anderen willen inspireren in ons vakgebied. Wij houden ervan om de klant goed te informeren en vooral lachend en met een goed gevoel de winkel uit te laten gaan”, vertelt Chris. “Iedereen is bij ons welkom, al is het alleen maar om te beleven wat een echte bloemenspeciaalzaak te bieden heeft. Bij ons staat de koffie altijd klaar”, vult Yvonne aan.

DSC_0017

Grootste passie

Uiteraard zijn bloemen hun grootste passie. Ze zijn gespecialiseerd in het maken van alle soorten arrangementen; denk hierbij onder andere aan rouwarrangementen en het bruidsboeket met toebehoren. Maar ook voor leuke souvenirs en cadeaus kun je er terecht. Ze willen hun liefde voor bloemen en planten graag overbrengen op de klant. Daarom zorgen ze er altijd voor dat er voor ieder budget een mooi bosje gemaakt kan worden.

Fullsizeoutput _b 778c

Winkelen en lekker eten

Chris en Yvonne zijn er trots op dat steeds meer mensen Culemborg weten te vinden en geven enthousiast een aantal tips.

“Zelf winkelen we graag in ons eigen stadje waar we diverse gezellige winkels en boetiekjes hebben. Een van de favorieten is lifestyle winkel ‘Lovely Homes’ waar je tegenwoordig de lekkere thee van de online winkel ‘Willemien Eetwaar’ kan kopen.”

Voor leuke mannenmode gaan ze naar Culemborgse mannen. En ook Anna van Toor, Qinn en het leuke tweedehandszaakje Staartje bij de Binnenpoort zijn favoriet. “Ook voor een gezellig etentje of een kop koffie komen we naar de binnenstad van Culemborg. Zelf zitten we graag bij Lekkers aan de Lek, Andries en eten we heerlijke sushi bij Yue Lang.” Na een mooie wandeling langs de Lek lunchen Chris en Yvonne vaak bij Caatje aan de Lek

Wat we echt niet mogen missen tijdens een bezoek aan Culemborg?

“Loop eens mee met de stadswandeling, erg interessant en je krijgt meteen alle insider verhalen te horen van historisch Culemborg.” Vanaf 7 april kun je iedere eerste zaterdag van de maand gratis meelopen met een professionele gids.

Ook mogen we volgens beiden Culemborg Blues absoluut niet missen. “Elk jaar weer treden er topartiesten op en is de stad extra gezellig. Dit jaar wordt er nog grootser uitgepakt omdat Culemborg 700 jaar stadsrechten viert en daar wil je toch echt bij zijn?” Met de lente nog in onze bol nemen we afscheid van Chris en Yvonne en gaan de kou weer in.

Neem eens een kijkje bij Heykoop Bloemisten en wil je meer weten over wat er zoal te doen is in Culemborg en zelf op ontdekkingstocht gaan? Kijk gerust verder op deze website.

Label _Culemborg 700_contour

Tips van Chris en Yvonne

 • Heykoop Bloemisten

  Heykoop Bloemisten

  Culemborg

 • Caatje aan de Lek

  Caatje aan de Lek

  Culemborg

 • Lovely Homes

  Lovely Homes

  Culemborg

 • Stadswandeling Culemborg

  Stadswandeling Culemborg

  Wandelen door handelsstad Culemborg.

 • Lekkers aan de Lek

  Lekkers aan de Lek

  Culemborg

 • Yue Lang

  Yue Lang

  Culemborg

 • Culemborg Blues 24 aug - 25 aug

  Culemborg Blues

  Culemborg Blues is een bluesfestival dat jaarlijks in Culemborg plaatsvindt in het laatste weekend van augustus.

  Culemborg

Wie kent de slogan 'Bloemen houden van mensen' niet? Als we bij Heykoop Bloemisten in de Everwijnstraat naar binnen lopen, voel en zie je duidelijk dat ze hier ook van bloemen houden. Overal waar je kijkt staan schitterende boeketten, planten, vazen en accessoires, smaakvol bij elkaar gegroepeerd.