Kook & Kunst in Culemborg

18 september 2017

Gezellig met het hele gezin, met je vrienden wandelen door de mooie binnenstad van Culemborg. 

Langs oude panden en kleurrijke kraampjes met ambachtelijke en wereldse producten. Genieten van straatmuziek, bandjes, kookkunsten, kinderactiviteiten en kunst. Zo geeft de Vrijstadmarkt op 24 september van 12.00 tot 18.00 kleur aan de koopzondag. Extra aantrekkelijk vanwege de samenwerking met Kunstroute Culemborg, vanaf vrijdag 18.00 met 40 kunstenaars tot en met zondag 17.00 op 20 locaties te zien.

[KOOK & KUNST] 

Poster _webDoor de hele binnenstad slaan op een nu drietal Vrijstadmarkten per jaar de Verenigde Ondernemers Culemborg (VOC) de handen ineen. Die markt maakt het aantrekkelijk om meteen even te winkelen en genieten van de horeca. Die laatste is deze keer extra actief, zoals op de Grote Markt. Hoofdsponsor Het Kasteeltje gaat lokale bio hamburgers smoken en het Huis van de Stad biedt met ‘life cooking’ een menukaartje. Vanaf 13.30 zorgen in de kiosktent vlakbij talentvolle bandjes voor nog meer sfeer. En om 16.00 staat in de Grote of Barbarakerk door de Roos van Culemborg het concert De Gloed van de Tangoop het menu. De Vier Hoeken tenslotte vormt met kramen, troubadour Kok de Koning, koffie en lekkers de verbinding met het noordelijk deel van de stad. Samen doen zo’n 35 ondernemers en kraamhouders actief mee. Ze zijn te vinden op www.vrijstadmarkt.nl

[KINDERPLEIN] 

Op de intieme Varkensmarkt is deze editie een heus kinderplein met een afvalrace, glittertatoo, knikkerbaan, life smeden en schmink. Lekkers aan de Lek en Kim’s keuken combineren kinderkoken en kunst. (start 12, 14 & 16 uurOns Kinderhuis de Molen is er met kinderactiviteiten zoals Oudhollandse spelen en het maken van echte heksensoep. Kunstenaar Rob Reis gaat graffiti spuiten met kids. Circus Diedom doet een open piste ( ballopen, eenwieleren, acrobatiek, jongleren, trapeze, tissue en diabolo. ..)

[BANDJES] 

Trots is organisator Jesek van Sante op de bandjes die optreden in de kiosktent op de Markt (nabij Shoeby). Van 13.30 tot 14.30 treedt lokaal supertalent Sarah Heuven & Friends op, waarna van 14.45 tot 15.30 Tom & Band het publiek op Rock& Roll uit Culemborg trakteert. Afsluitend speelt de Amsterdamse band The Fiscus ‘gitaarpop en indie’. Zo komen Kunst en Koken overal mooi bij elkaar.

Foto: Bodil Anaïs / Tekst: Simon Dijk via Vrijstadmarkt.nl