Open Monumentendag in Culemborg

05 september 2016

In het weekend van 10 en 11 september 2016 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Ook in Culemborg, waar maar liefst 110 Rijks- en 250 gemeentemonumenten te vinden zijn, kun je delen van onze geschiedenis bewonderen.

Tijdens dit weekend zijn er 39 monumenten in Culemborg geselecteerd voor het grote publiek. 30 monumenten in en 9 monumenten buiten het centrum van Culemborg. Bekijk de locaties in de kaart hiernaast, of op onze homepage.

Behalve de uitgekozen monumenten is er speciaal voor de gelegenheid een Weissenbruch-wandeling in het leven geroepen. Acht schilderijen van Weissenbruch worden vanaf de Open Monumentendagen als grote reproducties op iconische plekken in het stadsbeeld terug. Een uitgebreide beschrijving van de wandeling is verkrijgbaar in het Weeshuismuseum. Peter Schipper (oud-conservator van het Elisabeth Weeshuis Museum) zal tot en met de eerste week van januari een wekelijkse excursie langs deze plekken verzorgen.

De volledige folder van Open Monumentendag Culemborg: