Escape room de Binnenpoort in Culemborg feestelijk geopend!

09 november 2017

Vanaf nu is er geen ontsnappen meer aan. Culemborg heeft een eigen escape room. Zaterdag 4 november was de officiële en feestelijke opening geheel in middeleeuwse stijl.

In april hebben creatieve ondernemers de kans gekregen om een concept te ontwikkelen voor een leeg winkelpand in het centrum van Culemborg. Het beste concept zou, na het winnen van de wedstrijd “Win je winkel” de kans krijgen om het daadwerkelijk uit te mogen voeren. Michel Rietveld en Bryan Klunder kwamen met het idee om een escape room te ontwikkelen, waarmee ze de wedstrijd wonnen.

Een escape room?
Een escape room is een ontsnappingsspel waarbij je fysiek in een kamer wordt opgesloten. Het doel is om binnen een uur te ontsnappen door het oplossen van puzzels, waarbij het spel zo uitdagend is dat slechts een klein deel van alle groepen zonder hulp ontsnapt.

Net even anders
Escape room De Binnenpoort, zoals de betreffende escape room is komen te heten, onderscheidt zich van andere escape rooms in Nederland, temeer omdat de geschiedenis van Culemborg in het ontwerp en in de puzzels verwerkt is.

De opening
Zaterdag 4 november j.l. was het zover: Escape room de Binnenpoort werd officieel geopend. Geheel in middeleeuwse stijl met hertoginnen op paarden en een uil die de sleutel kwam brengen.

Voor meer info en reserveringen, zie www.binnenpoort.nl