Banketbakkerij Verhallen bestaat 105 jaar!

09 november 2017

Banketbakkerij Verhallen vierde op 14 oktober hun 105-jarig bestaan en zijn een begrip in Culemborg en omstreken. Reden om een bezoek te brengen aan de twee huidige eigenaren Kevin Smits en Anouk Meijdam en meer te weten te komen over hun banketbakkerij en hun favoriete plekken in Culemborg.

Sinds 1 januari 2015 zijn Kevin en Anouk de vierde generatie eigenaren. Samen met de medewerkers bewaren ze vol passie het traditionele ambachtelijke banketbakkersvak op de manier zoals zij het geleerd hebben van de oude eigenaren Theo en Hetty Verhallen.

De beroemde tompouce

Inmiddels is hun tompouce zelfs ver buiten Culemborg bekend. Maar ook hun speculaas, bonbons, chocolade, kleinbrood en overig banket zijn bij velen favoriet. Hun geheim? Het receptuur van de ‘Verhallen tompouce’ blijft ook nu geheim, wel delen ze wat ze belangrijk vinden in hun bedrijfsvoering. Naast het voortzetten van hun ambacht staat bij hen de mens centraal. “Het allerbelangrijkste vinden we dat iedereen, zowel de klant als medewerkers zichzelf kunnen zijn en zich op hun gemak voelen in onze bakkerij”, vertelt Kevin. “Of ze nou een of honderd tompouces bij ons kopen, iedereen is even belangrijk. Als wij aandacht voor ze hebben en goed voor ze zijn, dan zijn zij dat ook voor ons en daarmee onze beste ambassadeurs.”

Wat zou de bezoeker van Culemborg naast de beroemde tompouce echt moeten proeven uit jullie assortiment?
“De tompouce blijft natuurlijk onze topper. We verkopen er meer dan 250 per dag! Daarnaast zijn we erg trots op ons assortiment amandelkoekjes. We maken ze nog steeds zelf met de hand. Dat is echte passie voor ons vak”, vertellen Kevin en Anouk.

verhallen_sinterklaasHun favoriete plekjes?
Na een drukke dag even een wandeling maken in Stadspark De Plantage – een oase van rust vlakbij de binnenstad. Ook een rondje uiterwaarden vinden ze heerlijk – het mooie natuurgebied langs de rivier de Lek biedt veel mogelijkheden voor zowel de actieveling als de rustzoeker. Bij mooi weer blijven ze nog wel eens op een terrasje hangen en eten ze graag Sushi bij het Japanse restaurant Yue Lang in de Tollenstraat.

Sinterklaas

Het zijn drukke tijden in de bakkerij zo vlak voor Sinterklaas en de komende feestdagen. Dat betekent met zijn allen flink doorpakken maar zijn ook gezellige tijden. De laatste tompouces vliegen de winkel uit en de eerste bestellingen staan klaar. Het is het einde van de dag en de banketbakkerij gaat dicht. Wij proeven nog even van de heerlijke speculaas macarons voordat we afscheid nemen van deze bijzonder jonge ondernemers en banketbakkerij.

Hou je net als Kevin en Anouk van lekker wandelen? Ontdek het Gelderse Goud! Download hier het boekje met een verscheidenheid aan routes in Gelderland. Wandel ook eens het Goilberdingerpad in Culemborg en ontdek de forten van Werk aan het Spoel en Fort Everdingen.

Even bijkomen of een hapje eten doe je onderweg bij Caatje aan de Lek, Boederijwinkel De Witte Schuur, Fortbrouwerij Duits & Lauret of ontdek de vele restaurantjes in de sfeervolle binnenstad van Culemborg.

Maar eerst, op naar Banketbakkerij Verhallen!