Weeshuismuseum trakteert op voorstelling Gelderse Museumdag ook in Culemborg

12 oktober 2016

Op zaterdag 22 oktober organiseert de provincie Gelderland de Gelderse Museumdag. Ook het Elisabeth Weeshuis Museum doet hieraan mee door een extra activiteit in het museum aan te bieden: de voorstelling van Verhalenverteller van het Jaar Eric Borrias. De familievoorstelling (7+) ‘De 100- jarige man die uit het raam klom en verdween’ start om 14.00 uur. Voor alle bezoekers is gratis een speciale museumroute ‘De 10-jarige jongen’ beschikbaar.

Gelderse Museumdag staat dit jaar in het teken van ‘grenzen’. Een thema dat goed aansluit bij de avontuurlijke 100-jarige man, die de vertrouwde omgeving van het bejaardenhuis ontvlucht.

Allan Karlsson wordt namelijk 100 jaar. Op zijn eigen verjaardagsfeest ontsnapt hij uit het bejaardenhuis en gaat op avontuur. Hij vindt een koffer met geld en allerlei wonderlijke mensen kruisen zijn pad, zelfs een olifant. Verhalenverteller van het Jaar Eric Borrias bewerkte de internationale bestseller ‘De 100- jarige man die uit het raam klom en verdween’ tot een wervelende voorstelling. Twee jaar geleden was de volwassenenversie te zien in een uitverkocht Theater De Fransche School. En nu is de familievoorstelling (7+) te bezoeken in het Elisabeth Weeshuis Museum op de Gelderse Museumdag, zaterdag 22 oktober om 14.00 uur. Combikaarten voor voorstelling en museumbezoek kosten 5 euro en zijn te bestellen via de site van het museum. Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Het Elisabeth Weeshuis Museum is op deze dag te bezoeken voor slechts 1 euro per persoon. Voor bezoekers van de voorstelling is de entree gratis. Er is voor iedereen een speciale museumroute de ‘De 10-jarige jongen’ beschikbaar. Meer informatie: www.weeshuismuseum.nl. Bekijk alle activiteiten van de Gelderse museumdag op Rivierenland.nl.