Sinterklaas in Culemborg

02 november 2018

Het is weer bijna zover. Sinterklaas komt bijna aan in ons land en ook in de gemeente Culemborg is het feest. Bekijk hieronder de data van de intochten en sinterklaasfestiviteiten.

Sinterklaasintocht

Hij komt... Hij komt... op zondag(!) 18 november om 14.00 uur aan in de Haven van Culemborg. Sinterklaas komt aan met de boot, vergezeld met een groot aantal Pieten. Op de boot zitten niet alleen gewone Pieten, maar er is ook een compleet Pietenorkest!

In de Haven zal PraatjesPiet de kinderen vermaken met… praatjes! De Burgemeester Gerdo van Grootheest zal ook in de Haven zijn om Sinterklaas welkom te heten in Culemborg.

Sinterklaas gaat vanaf de haven richting de Markt. Op de Markt zal Sinterklaas alle kinderen toespreken. Daarna zullen er heel veel leuke activiteiten op de Markt zijn. Zowel voor kinderen als voor de ouders, opa’s en oma’s, oppassers etc.

ZATERDAG 1 DECEMBER 2018 – Bezoek aan de winkelcentra

In de morgen zal Sinterklaas en zijn Pieten een bezoek brengen aan Winkelcentrum Chopinplein. Daar zullen diverse activiteiten zijn waar je aan deel kunt nemen of lekker naar kunt kijken. Een exacte tijd hiervoor zal rondom de 2e week november bekend zijn en op deze site worden vermeld.

In de middag zal Sinterklaas en zijn Pieten een bezoek brengen aan Winkelcentrum Parijsch. Daar zullen diverse activiteiten zijn waar je aan deel kunt nemen of lekker naar kunt kijken.

DONDERDAG 6 DECEMBER 2018 – Uittocht Sinterklaas

Uittocht Sinterklaas: Samen met de muziek van het Orkest van de Ferry Stars zal de uittocht plaatsvinden van Sinterklaas. Sinterklaas en zijn Pieten vertrekken vanaf de Markt in Culemborg naar de haven. Daar zal Sinterklaas en zijn gevolg op de boot stappen en terugvaren naar Spanje.

De kinderen kunnen dan achter de stoet aanlopen met lampions welke door de organisatie beschikbaar worden gesteld.

Hou de website en de Facebookpagina van De Sint in Culemborg in de gaten voor tijden en laatste nieuws! 

Sitelogosic2