Weekendje Culemborg met Pinksteren

14 mei 2018

Heb je al iets bedacht voor het Pinksterweekend? Wat dacht je van een weekendje Culemborg? Met 700 jaar stadsrechten is Culemborg een van de oudste steden van Rivierenland. Reden voor een grandioos feestje. We geven 7 tips!

Ook rondom Pinksteren is het extra feestelijk met vele marktjes, een plantjesruilbeurs en optredens in de stad en het stadspark. Ervaar zelf waarom Culemborg al 700 jaar klopt op vele fronten en maak er een geweldig Pinksterweekend van. 

Pasar Culemborg 700
Muziek, dans, lekkere hapjes en leuke hebbedingetjes. De Pasar Culemborg 700 is een multiculturele markt in het historisch decor van hartje stad. Vinchenzo, bekend van The Voice of Holland 2016, Remmen los, Jimmy Bellmartin en Roscoe Jozefzoon treden op. Ook de Molukse (kinder)dansgroepen, Tifa totbuan Kawan2 uit Almelo en de Culemborgse djembe- en dansgroep Dabunyuma geven een optreden. 

Wanneer: Zaterdag 19 mei van 10.00 - 18.00 uur
Waar: Markt

Pasar C700

 

NK Dammen voor Benjamins
Voor de liefhebbers. De Culemborgse damvereniging Denk en Zet organiseert voor het 9e jaar op rij het NK dammen voor Benjamins. Het NK is dit jaar onderdeel van de viering van Culemborg 700.

Wanneer: Zaterdag 19 mei van 9.00 - 18.00 uur
Waar: De stadszaal van het stadhuis op de Markt in Culemborg.


Plantjesruilbeurs bij stadboerderij Caetshage
Plantjes over? Plantjes nodig? Kom naar de plantjesruilbeurs! Niets is leuker en lekkerder dan een tomaatje van eigen oogst, een pompoen uit eigen tuin of paprika van je vensterbank. Iedereen die zelf plantjes kweekt heeft ook altijd ‘over’. En tja... weggooien is zonde. Daarom organiseert Velt-Betuwe een ‘eigen-kweek-plantjes-ruilmarkt’ (zodat je weer naar huis gaat met een heel nieuw assortiment voor meer diversiteit in je tuin.) Boerderij Caetshage verkoopt deze ochtend eigen gekweekte plantjes! 

Wanneer: zaterdag 19 mei van 10.00 - 11.30 uur
Waar: Stadsboerderij Caetshage

Stadsboerderij Caetshage Fotocredits

 

Boeren-streek zaterdagmarkt
Een lekker broodje van Brood Leeft, een boerderijkaasje en heel veel (biologisch) groente en fruit voor een perfecte smoothie of salade; Klinkt als een heerlijk begin van het Pinksterweekend met een lekker ontbijtje of een lunch voor in de picknickmand. Op de Zaterdagmarkt verkopen ze al dat lekkers. En je boft want er is ook heerlijk 100% biologisch boerenijs te koop. Nog langer genieten? De terrasjes op de Varkensmarkt zijn met dit mooie weer extra gezellig.

Wanneer: Zaterdag 19 mei van 10.00 - 17.00 uur
Waar: Varkensmarkt


Muziek en jeugdcircus in de Plantage
Een feest voor de kinderen en dus ook voor broertjes, zusjes, papa's en mama's en opa's en oma's. Eigenlijk voor iedereen dus! Groot en klein en jong en oud door elkaar, lekker rommelig maar met mooi kunsten. Geef een enorm applaus voor Jeugdcircus Pippin en kinderkoor Kiko.

Wanneer: Pinksterzondag 20 mei om 14.00 uur
Waar: Muziektent in stadspark De Plantage

I Kofferbakmarkt

 

Kofferbakmarkt
Laat je op Pinkstermaandag verrassen door alles wat er uit de kofferbakken tevoorschijn wordt getoverd. Er is van alles wat! Van echte antiek en curiosa, boeken, kleding en plantjes tot radio’s, speelgoed en nog veel meer. Je kijkt je ogen uit en we krijgen regelmatig te horen dat het een feestje is. Wie weet ontdek je tussen alle spullen wel net dat ene ontbrekende kopje om je servies weer compleet te maken. Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd, want er zijn er genoeg kramen met eten en drinken.

Wanneer: Pinkstermaandag 21 mei 9.00 uur
Waar: Costerweg, bedrijventerrein Pavijen


Op ontdekkingstocht
Pinksteren is een uitgelezen moment om er samen op uit te gaan en het rivierenlandschap, de stoere forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Betuwe te ontdekken. Doe dat op de fiets of wandelend. Ervaar de rust en ruimte en de vele vogels in het rivierenlandschap en ontdek waarom de Betuwe dé fruittuin van Nederland is. Onderweg zijn er genoeg leuke eet- en drinkgelegenheden. Klik hier voor alle routes.

Onze tips:

Ben je een echte liefhebber van historie? Loop dan de QR-Code route langs de vele monumenten in de stad en ontdek de vrijzinnige geschiedenis van Culemborg via de stadswandeling door het centrum. Wat je ook kiest; je zult ontdekken dat Culemborg van bijna alle markten thuis is.

Culemborg 17-4431a

 

Blijf gerust wat langer!
Wie voor een weekend of langer naar Culemborg gaat, kan daar ook bijzonder overnachten. In een gastenkamer pal aan de dijk of in een eeuwenoud stadspand bijvoorbeeld. Of wat dacht je van slapen in één van de sfeervolle bed & breakfasts, een pipowagen, een trekkershut in de vorm van een wijnvat of op een fort met een eigen bierbrouwerij? Hier zijn alvast wat tips voor unieke en gastvrije logeeradressen.

 

Op pad met de kids
Ga je in het Pinksterweekend op stap met de kinderen? Lees dan deze kidsproof tips op Facebook!

kind