Zomerfestivals aan de Lek: De hele zomer feest in Culemborg!

25 juni 2018

700 jaar stadsrechten, de 30ste editie van Culemborg Bijvoorbeeld, 25 jaar Culemborg Blues en LekArt; Er zijn genoeg redenen om extra groots uit te pakken deze zomer. Muziek, cultuur, optredens van o.a. Jeroen van der Boom en Radio 538 Die Verrückte Stunde, intieme concerten in het park, een jaarmarkt van 3,5 kilometer, wateractiviteiten, het Barbarafestival, kunstfestival LekArt, eten en drinken, kinderactiviteiten en nog veel meer…

Culemborg Blues
Dit jaar vindt op 24 en 25 augustus de 25ste editie van Culemborg Blues in het historische centrum van Culemborg plaats. Vanwege het jubileum en het feit dat dit jaar gevierd wordt dat Culemborg 700 jaar stadsrechten heeft, is het aan het festival eenmalig een extra dag toegevoegd. Op het hoofdpodium aan de voet van het oude stadhuis spelen op vrijdagavond onder andere Popa Chubby (VS) en ook The Kings Rhythm Crew met als speciale gasten Snowy White & Matt Taylor.

Op zaterdag spelen, net als andere jaren, ongeveer 25 bands en artiesten verdeeld over 6 podia. Een aantal optredens vindt binnen plaats. Er is een gevarieerd programma met onder andere The Devon Allman Project (VS), King King (VK), Albert Cummings (VS), Band Of Friends en The Etta James Experience. Ook is er weer ruimte voor het Kids in the Blues Project.

Het volledige programma is te vinden op www.CulemborgBlues.nl. Op de site worden ook het blokkenschema en de links naar de Culemborg Blues-app gepubliceerd. Er is ook praktische informatie te vinden over parkeerplaatsen en overnachtingsmogelijkheden zoals B&B, campings en camperplaatsen. Klik hier voor verrassend leuke overnachtingsmogelijkheden en het speciale festivalarrangement van camping de Rotonde.

Wanneer: 24 en 25 augustus
Waar: Binnenstad Culemborg

Culemborg Blues Dead Alley Drivers

 

Spoelfestival
Spoel is een laid-back festival in de omgeving van het Fort en de rivier. Met een mix van nieuwe muziek, theater en puur eten is het genieten van een heerlijke nazomermiddag in een sfeervolle setting. Houd de website in de gaten, want in de komende maand zal de line-up bekend worden 

Wanneer: 2 september van 13.00 - 19.00 uur
Waar: Werk aan het Spoel

SPOEL 2016_Festival Bushalte _Albert Offermans

 

Vierde editie Pianowandeling in Culemborg
Op zondag 9 september vindt de vierde editie van Pianowandeling Culemborg plaats in de historische binnenstad van Culemborg. Een extra feestelijke middag vanwege het 700 jarig jubileum van de stad. Een dag vol pianomuziek in diverse muziekstijlen van jazz, klassiek tot pop en filmmuziek, door en voor jong en oud met pianisten tussen de 10 en 87 jaar. Opening om 13.00, Pianowandeling tussen 14.00 en 16.00 met o.a. een vliegende vleugel, en een feestelijke afsluiting om 16.30. Stel deze middag zelf je programma samen en laat je verrassen! Zie ook: www.pianoculemborg.nl en www.stichtingpropiano.nl.

Wanneer: 9 september van 13.00 tot 17.30 uur.
Waar: Binnenstad Culemborg

Silaev , Rangel 2018_01 (1) 


Barbarafestival
Voor de derde keer houdt de Roos van Culemborg het Barbarafestival in de maand september. Ditmaal een aangepast programma in het kader van Culemborg 700 jaar in 4 stadkerken en een dag- en nachtprogramma. Net als voorgaande jaren is er voor elk wat wils met een diverse programmering. Zo zijn er bijvoorbeeld ligconcerten met Jeroen van Veen, De nacht van de geschiedenis, Haydn en bridge tot zonsopgang, deining en reuring, cat- en dogwalk, eten, wandelen, orgelgala, poëzie, concerten en nog veel meer.  Download hier het programma.

Wanneer: 13 - 16 september
Waar: Binnenstad Culemborg

Barb . 2018 AANKONDIGINGSAFFICHE

 

LekArt
Drie edities lang programmeert LekArt onder de overkoepelende titel ‘Gedeelde Grond’ een kunstfestival waar gevestigde kunstenaars en jong talent het podium krijgen. Als eerbetoon aan 700 jaar stadsrechten van Culemborg, richt LekArt zich de komende editie op ‘historische grond’. Via bekende en minder bekende locaties en zelfs geheime plekjes in de binnenstad, leidt de kunstroute het publiek langs verrassende kunst. Klik hier voor actuele informatie.

Wanneer: 28, 29 en 30 september
Waar: Binnenstad Culemborg

Esiri Erheriene -Essi Esiri Erheriene-Essi

 

De hele zomer muziek in het park
In de zomermaanden vinden er regelmatig intieme concerten en optredens plaats in de muziektent in stadspark De Plantage. Van jazz tot en met havenkoormuziek, ouderendagen en een wijnproeverij zorgen voor een gezellige zondagmiddag in het park. Klik hier voor meer informatie over de programmering.

Wat is jouw favoriet?  Zet de data alvast in je agenda en vier de zomer in Culemborg!


Benieuwd wat er deze zomer nog meer te beleven is in Culemborg? Kijk dan verder op  deze website en ontdek bijvoorbeeld de mooiste wandel- en fietsroutes, de gezelligste  restaurantjes en terrassen en blijf ook eens en nachtje langer en overnacht in een van de bijzondere B&B’s en campings in en rondom Culemborg.