30ste editie Culemborg Bijvoorbeeld: Grootser dan ooit

13 juni 2018

Het eerste weekend van juli staat in Culemborg zoals altijd in het teken van Culemborg Bijvoorbeeld. Vorig jaar bezochten 65.000 mensen het evenement. Komend jaar gaat de organisatie voor een record met Tino Martin, Jeroen van der Boom en uiteraard de drie kilometer lange braderie in de binnenstad.

Op 6, 7 en 8 juli is het groot feest in Culemborg, want dan wordt de 30ste editie van Culemborg Bijvoorbeeld gevierd. Ook dit jaar is de insteek: een feest voor iedereen. Afgelopen jaar is het festijn enorm gegroeid. "Wij willen een evenement voor álle Culemborgers en mensen die kennis willen maken met onze stad. Daarom is Culemborg Bijvoorbeeld ook een gratis event. Zowel de feestavonden met artiesten als de braderie zijn voor iedereen toegankelijk", vertelt Gerard van Eldik, secretaris van de stichting. "Op vrijdag pakken we groots uit in de haven met Snollebollekes en Tino Martin. Op zaterdag starten we al vroeg met de Verrückte Stunde van Radio 538 en Jeroen van der Boom met piano, DJ Flow en als afsluiter de internationale DJ Sebastian Bronk, zodat we voor ieder wat wils hebben. De markt zal volledig worden uitgelicht worden met een fantastische apoteose", aldus Gerard. 

Culemborgbijvoorbeeld -facebook2


Roeien en zwemmen

Op zaterdag is er ook de Sloeproeiwedstrijd Respec’ op de Lek, dit jaar met dubbel zoveel boten, omdat het een officiële nationale wedstrijd is geworden. Op zondag is er traditioneel de 3 kilometer lange braderie en de openwater zwemwedstijd van Beusichem naar de haven in Culemborg. Gerard: "Wij zijn trots dat we dit evenement elk jaar kunnen organiseren. Nu al voor de 30ste keer. We kunnen dat doen met onze sponsors, het Ondernemersfonds, de gemeente Culemborg en alle vrijwilligers die de stad een warm hart toedragen. Samen zetten we de stad op de kaart!"

IMG_8470


Programma

Vrijdag 6 juli 2018
20.00 – 00.45: Feest in de Haven met Tino Martin, Snollebollekes en de après ski show Westendorf on Tour (parkeerplaats Veerweg/Helling)

Zaterdag 7 juli 2018
10.00 – 18.00: Respec’ op De Lek – De Helling
11.00 – 17.00: ’t Wilgje – survival baan op de Markt
19.30 – 00.45: Feest op De Markt met optredens van Jeroen van der Boom, Die Verrückte Stunde van Radio538, feest-DJ Flow en als afsluiter een set van de internationale DJ Sebatian Bronk

Zondag 8 juli 2018
10.00 – 17.00: Braderie; 3 kilometer markten, optredens, muziek, terrassen en kinderspelen
12.00 – 16.00: Lektocht; Openwater Zwemwedstrijd van Beusichem naar Culemborg (Veerweg, bij de pont)

Op zondag is er een gratis pendeldienst naar de binnenstad, volg de aanwijzingen. 

Culemborg Bijvoorbeeld 9 Juli 2017 (8)

Overnachtingsmogelijkheden

In en rondom Culemborg zijn er een aantal sfeervolle overnachtingsmogelijkheden te vinden. Klik hier voor een overzicht.

Speciaal voor de feestgangers die willen overnachten heeft Camping De Rotonde in Enspijk een arrangement samengesteld, geldig tijdens Culemborg Bijvoorbeeld op 6, 7 en 8 juli. Bekijk het arrangement

 • Camping De Rotonde

  Camping De Rotonde

  Enspijk

 • Stadscamping De Helling

  Stadscamping De Helling

  Culemborg

 • Fort Everdingen

  Fort Everdingen

  Everdingen

 • Bed & Breakfast Landgoed De Geer

  Bed & Breakfast Landgoed De Geer

  Culemborg

 • Bed & Breakfast Lots4u

  Bed & Breakfast Lots4u

  Culemborg

 • B&B Belcampo

  B&B Belcampo

  Culemborg

 • BB Jo & El

  BB Jo & El

  Culemborg

 • B&B De Gasterije

  B&B De Gasterije

  Culemborg

 • Onder de Moerbeiboom

  Onder de Moerbeiboom

  Culemborg

 • Parc Beaugarde

  Parc Beaugarde

  Culemborg

Meer informatie

Klik op het tegeltje voor meer informatie over Culemborg Bijvoorbeeld. 

 • Culemborg Bijvoorbeeld 05 jul - 08 jul

  Culemborg Bijvoorbeeld

  Traditionele jaarmarkt met vele tienduizenden bezoekers in de binnenstad van Culemborg.

  Culemborg

Het eerste weekend van juli staat in Culemborg zoals altijd in het teken van Culemborg Bijvoorbeeld. Vorig jaar bezochten 65.000 mensen het evenement. Komend jaar gaat de organisatie voor een record met Tino Martin, Jeroen van der Boom en uiteraard de drie kilometer lange braderie in de binnenstad.