Dit mag je in de maand augustus niet missen in Culemborg!

19 juli 2017

Terwijl we lekker op een terrasje op de Markt zitten te genieten van een heerlijk koel drankje kijken we naar de maand augustus. Hier de leukste tips, die je echt niet wilt missen, dus hou je agenda maar vrij!

Laat je fantasie prikkelen tijdens Forten vol Verhalen 
Leg je laptop, je smartphone en alle digitale apparatuur maar weg en laat je meevoeren tijdens de verhalen van Meester verhalenvertellers. Forten vol Verhalen is een uniek verhalenfestival met historische verhalen over de forten en het geheime linielandschap én waargebeurde anekdotes over de soldaten, de officier, omwonende boeren en de wasvrouw.

Datum: 12 augustus
Tijd: 14.00 tot 17.00 uur bij Werk aan het Spoel.
Kaartjes: http://forten.nl/activiteiten/forten-vol-verhalen/

Is het kind in je ontwaakt? Dan zijn deze tips ook erg leuk om samen met je kind te beleven of zelf aan mee te doen.

  • 6 augustus – Op stap met de museumjas bij het Elisabeth Weeshuis Museum. Een uniek en interactief programma speciaal voor kleuters. Start om 14.00 uur.
  • 20 augustus – Ridders en Prinsessenfeest bij Kinderboerderij De Heuvel. Start 13.30 uur.
  • 27 augustus – Lekker in de Drek race, lekker glijden door de modder. De leukste race van Culemborg. Geef je hier snel op!

I’ve got The Blues! tijdens Culemborg Bluesfestival op 26 augustus

Culemborg Blues is een blues festival dat jaarlijks in Culemborg plaatsvindt op de laatste zaterdag van augustus. De eerste editie werd in 1994 gehouden.

Tijdens de Dutch Blues Challenge heeft Culemborg Blues de eerst 2 namen voor de editie van 2017 bekend gemaakt. Als eerste is er gekozen voor de Detonics, die door het uitreiken van een “Gig Cheque” werden uitgenodigd om te komen spelen op de 24e editie. Later op de avond werden ze de winnaar in de categorie bands van de Dutch Blues Challenge. Zij mogen dus naar Memphis om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de International Blues Challenge. De tweede band is de winnaar van de publieksprijs: Ramblin’ Dog. Dit zijn er maar twee. Ontdek snel de rest van de line-up. Culemborg Blues is gratis toegankelijk.

Datum: 26 augustus 
Tijd: Vanaf 14.00 t/m 1.00 uur op diverse locaties in de binnenstad. Klik hier voor info.

Wil je al eerder in de stemming komen?

The Night before, The day after…
De "opwarmavond" voor de festivaldag. Een gezellige vrijdagavond in de Culemborgse binnenstad in de verschillende horecagelegenheden. Dit jaar totaal 5 locaties en 6 bands. Kom kijken en luisteren naar Key 4, Ticket West, The Ragtime Rumours, Captain Morgan Express, Dishking en Sweet Mary Jane in en bij Eetcafe Onder Op De Haven, Cafe de Mart, Cafe den Tollensteghe, Brasserie Het Kasteeltje en Cafe de Havenmeester.

Datum: 25 augustus
Tijd: Vanaf 20.00 uur op diverse locaties.

Jazz in het Stadspark De Plantage
Jazz BTW/Fwench Connection treedt dan op. Jazz BTW bestaat uit Frank van de Woestijne op drums, Melvin Könings op contrabas en Lucas Mutsaers op piano. Deze formatie speelt akoestische jazz in een lekker modern jasje. Ze transformeren TOP2000 nummers naar lekker swingende jazz. Maar het kan ook ingewikkelder.

Dan heten ze Fwench Connection. Dat is een kakelvers en (nog) obscuur djazz quartet, met Frans van Oostrom op e(c)lektrische gitaar, Melvin Könings op contrabas, Frank van de Woestijne op drums en Edwin Loeff als frontzanger. Welke groep er precies komt weten we nog niet, maar je kunt deze middag met een gerust hart in uw jazz-agenda zetten want het swingt sowieso de pan uit.

Datum: 20 augustus
Tijd: Om 14.00 uur in De Plantage.

Terwijl we lekker op een terrasje op de Markt zitten te genieten van een heerlijk koel drankje kijken we naar de maand augustus. Hier de leukste tips, die je echt niet wilt missen, dus hou je agenda maar vrij!