Ontdek bijzondere kleine exposities op bijzondere plekken in Culemborg

17 januari 2019

Op diverse bijzondere plekken in Culemborg tref je regelmatig kleine exposities aan die we graag onder de aandacht willen brengen en die je gemakkelijk kunt combineren met andere activiteiten in de stad, erbuiten of in de natuur. Hieronder een aantal tips voor januari, maar ook erna zijn er wisselende exposities en leuke activiteiten op deze bijzondere en soms verborgen plekken in Culemborg. Ontdek je ze met ons mee?

Kattenstraat 12

In januari hangt er in de etalage van Kattenstraat 12 mooi werk van Kees de Winter. Echt de moeite waard om even je pas in te houden en te kijken! Loop ook eens naar binnen en ontdek de vele workshops die er regelmatig plaatsvinden. Een creatieve broedplaats in hartje centrum die je niet mag missen! 

 49551451_2338889696346148_4065901460150288384_o

Het Weeshuis 

Loop van de Kattenstraat door naar de Herenstraat naar de kapel van Het Weeshuis. Daar hangt een bijzondere expositie van Els Steendam gebaseerd op de Japanse schildertechniek Sumi-e. Als je er toch bent bekijk dan meteen de Tentoonstelling Oud Papier in het Elisabeth Weeshuis Museum, te zien t/m maart 2019. Geniet van de mooie winter Weestuin en iets lekkers in het Weescafe. Bezoek Het Weeshuis regelmatig want er vinden regelmatig bijzondere exposities, intieme toneel- en muziekvoorstellingen plaats.

De Gelderlandfabriek

Bij het spoorstation van Culemborg staat de creatieve hotspot van Culemborg; De Gelderlandfabriek. In de hal kun je genieten van de schilderijen (schilderen zonder papier!) van Mick Tenthof. Bekijk ook meteen het uitgebreide programma aan theater, workshops en muziekoptredens die er wekelijks plaatsvinden. Ook hier is het heerlijk bijkomen bij Café restaurant una Volta en kun je van hieruit bijvoorbeeld de QR-wandelroute door de wijk Lanxmeer wandelen en bij Stadsboerderij Caetshage Culemborg langs gaan voor heerlijke verse streekproducten. Wandelroute 'Door Eva Lanxmeer' ligt bij de ingang van de Gelderlandfabriek of te downloaden via: http://www.culemborgklopt.nl/door-lanxmeer…

Werk aan het Spoel

Heb je zin in een flinke wandeling en om even uit te waaien? Iedere maand laat een 'Artist in Residence' je meegenieten van kunstcreatie ter plekke. Tot eind januari is landschapsschilder Anne Jitske Salverda als 'Artist in Residence' aanwezig op Werk aan het Spoel. Loop ook meteen langs bij het atelier en ‘bomvrij gebouw Noord’ van Anneke Wessels, waar je tevens kunt genieten van haar mooie beeldhouwwerk in steen en zelf mee kunt doen met de workshops. Iedere eerste zondag van de maand kun je het atelier bezoeken en leidt Anneke je rond door het ‘bomvrij gebouw’.

Werk Aan Het Spoel - Artist In Residence

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een combinatie en ontdek ook andere forten en mooie routes van de Nieuwe Hollandse Waterlinie in en rondom Culemborg. Op het Spoel kun je natuurlijk heerlijk genieten van de heerlijkheden van Caatje aan de Lek en verderop een lekker fortbiertje drinken bij Brouwerij Duits & Lauret op Fort Everdingen. Heb je zin in een lange wandeling? Loop dan het klompenpad Goilberdingerpad en geniet onderweg van zelfgemaakt gebak met koffie/thee bij Boerderijwinkel " De Witte Schuur ". Kijk voor routes op www.culemborgklopt.nl/routes

Liever fietsend eropuit? Fiets dan van Werk aan het Spoel door naar Vrijstad Vianen en ontdek onderweg de expositie 'Lek en Linge' op de dijk. Foldertje hiervan is af te halen bij Caatje aan de Lek.