Maak kennis met de ondernemers in de binnenstad van Culemborg

06 februari 2018

Anja Elands - Elands Body Fashion

Ik ben Anja Elands en run samen met mijn moeder het familiebedrijf Elands Body Fashion op de Markt in Culemborg. Dit jaar vieren we ons 45 jarige jubileum en daar zijn we erg trots op. 

Een eigen zaak hebben betekent ook hard werken en dan is het goed om af en toe ook te ontspannen. Als ik niet aan het werk ben, trek ik mijn wandelschoenen aan en ga op pad in de schitterende natuur en uiterwaarden van Culemborg. Ook leuk? Een hapje eten bij Brasserie Het Kasteeltje - altijd gemoedelijk en gezellig. Voor de leukste cadeau ‘s loop ik binnen bij Kado Tante en koop ik mijn schoenen bij Beijer schoenen - zij leveren net als wij kwaliteit en goede service.

De klant centraal stellen zit al vanaf dag 1 in het DNA van het bedrijf. We kijken samen met Anja terug naar hoe het 45 jaar geleden begon.

Fullsizeoutput _b 542 (3)

Een stukje geschiedenis

In 1973 opent ‘Elands Betere Textiel’ op de Markt in Culemborg. Een echt familiebedrijf en in die tijd een soort van ‘Winkel van Sinkel’. Kwaliteit en persoonlijke service was toen erg belangrijk en zit ook vandaag de dag nog in het DNA van het bedrijf. De zaak overleefde alle recessies en werd in 1985 omgedoopt tot lingeriezaak. Anja hielp al snel mee in de zaak en leert zo wat het hebben van een eigen zaak met zich meebrengt.

“Als 12 jarige liep ik in de zaak van mijn ouders en verdiende daarmee een zakcentje.”

Ondanks dat het voor de hand ligt dat ze de zaak ooit zou overnemen, was dat niet meteen de droom van Anja. “Ik zag hoe hard mijn ouders moesten werken en dat er veel meer bij komt kijken dan een leuke winkel hebben.” Anja ging een aantal jaren ‘buitenshuis' aan de slag in management en organisatie.  De ervaring en kennis die ze jarenlang in het bedrijfsleven heeft opgedaan, komt haar goed van pas bij het runnen van het familiebedrijf.

Een modern bedrijf waar de klant nog écht centraal staat

“Onze missie is om onze klanten met een goed gevoel de deur uit te laten gaan. We zorgen dat er een goede sfeer is en nemen echt de tijd voor onze klanten. Iets wat in deze tijd bijna een unicum is”. vertelt Anja. “We verkopen niet om het verkopen alleen en onze goed opgeleide medewerkers worden ook niet op targets afgerekend. Aandacht voor de klant - die zich letterlijk en figuurlijk aan ons bloot geeft - is het allerbelangrijkste.” Dat blijkt ook uit de grote vaste klantenkring uit Culemborg en de regio die Elands Body Fashion al jaren weten te vinden. Met maar liefst 200m2  aan winkeloppervlak en een ongekend grote voorraad is Elands Body Fashion uniek in de regio.

Fullsizeoutput _b 40e

Online als extra service

De volgende stap in extra service voor de klant is een online shop, waar klanten hun vaste items vanuit hun stoel kunnen kopen. “Het vervangt nooit de aandacht en het advies die wij aan onze klanten willen blijven geven - want mensen willen uiteindelijk graag kwaliteit, aandacht en goede service.”

Tip van Anja

Ten slotte geeft Anja nog een tip aan de bezoekers en inwoners van Culemborg: “Het valt me op dat velen de schoonheid van de eigen stad niet meer zien. Loop eens mee met een stadsgids en ontdek de verhalen van de stad. Je zult versteld staan wat een rijke historie we hebben in Culemborg!”

Wil je net als Anja meer ontdekken over de geschiedenis van Culemborg? We hebben een aantal suggesties voor je!

Stadswandeling

Enthousiaste stadsgidsen van Stichting Stadsgidsen Culemborg laten je kennis maken met het oude centrum. Zij kennen de plaats goed en vertellen interessante en soms wrede verhalen. 

QR-Code route

Leer meer over de geschiedenis van Culemborg met de smartphone in je hand door middel van deze historische plekken.

 • Synagoge

  Synagoge

  Culemborg

 • Vishal Culemborg

  Vishal Culemborg

  Culemborg

 • Caffaigne

  Caffaigne

  Culemborg

Rondleiding stadhuis

Ontdek het stadhuis van binnen samen met een enthousiaste gids. Iedere eerste zaterdag van de maand is er een gratis rondleiding om 14.00 uur. Start bij balie Toeristisch Informatie Punt (TIP). 

Na de rondleidingen even bijkomen? Dat kan bij een van de vele horeca gelegenheden.

 • TIP Stadhuis Culemborg

  TIP Stadhuis Culemborg

  Culemborg

 • het Huis van de Stad

  het Huis van de Stad

  Culemborg

 • Stadhuis Culemborg

  Stadhuis Culemborg

In de gezellige en historische binnenstad van Culemborg kun je urenlang shoppen. Naast de landelijke winkelketens vind je er tal van bijzondere winkels. Maak kennis met de ondernemers in de binnenstad van Culemborg en ontdek hun inside tips voor een bezoekje aan de stad!