7 leuke activiteiten voor de voorjaarsvakantie

18 februari 2018

Vervelen is geen optie tijdens je vakantie met deze 7 leuke activiteiten in en rondom Culemborg. Duik de wereld in van uilen en roofvogels, ontdek griezelige tafelgeheimen, kraak de code van de binnenpoort en wellicht moet jij ook zo lachen om de Nuffe tantes. Het kan allemaal! Lees snel verder.

 

1. Braakballen pluizen en je favoriete uil ontmoeten bij UilTopia

Altijd al een muizen skeletje willen verzamelen? Een eigen uil (van klei) willen hebben? En jou favoriete vogel willen ontmoeten? Bij Uil Topia kan dat op 24 en 25 februari. Meld je hier aan.

Uil

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Ontdek de Griezelige Tafelgeheimen bij het Elisabeth Weeshuis Museum

Welke geheimen gaan er schuil achter het prachtige schilderij 'De Memorietafel'? Ben je benieuwd, kom dan samen met je (groot)ouders naar het Doe Mee Atelier! Dit keer is het thema 'Griezelige Tafelgeheimen'. Speel een spannend spel en kom alles te weten over dit topstuk van het Elisabeth Weeshuis Museum. Of toch niet alles? Misschien bedenk je zelf nog wel een groter geheim ...  Wanneer: 28 februari om 14.00 uur. Schrijf je in via info@weeshuismuseum.nl.

Weeshuis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


3. Filmpje pakken of naar een voorstelling kijken bij Theater de Fransche School

In hartje Culemborg staat het intieme theater van de stad. Tijdens de voorjaarsvakantie hebben ze een leuke programmering voor zowel de allerkleinsten als de grotere kinderen. Ouders zijn natuurlijk ook welkom om het kind in zichzelf te (her)ontdekken. Wat dacht je van de films K3 Love Cruise en Rita en Krokodil of van jeugdtheater en –voorstellingen zoals Nuffe Tantes, Eenuf is Eenuf! En De grote reptielenshow? Bekijk het programma hier.

Theater

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Ontrafel de puzzel in Escape room de Binnenpoort

Weet jij Tom de poortwachter om te kopen om de vrijstad Kuylenburg binnen te komen voor de schuldeisers je te pakken hebben? Midden in het historisch centrum van Culemborg en vlakbij de echte Binnenpoort ga je zeshonderd jaar terug in de tijd. De beleving begint al bij binnenkomst met de mogelijkheid tot een hapje en een drankje in het horeca-gedeelte met de unieke oude muur van het pand. In de escape room zelf heb je echt het gevoel dat je voor de binnenpoort staat doordat de binnenpoort net echt lijkt. Leuke activiteit om samen met je (groot)ouders te doen! Leeftijd: 10+. Kijk voor meer informatie op Binnenpoort.nl.

Binnenpoort

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Speurtocht met Mie de Waschvrouw op Werk aan het Spoel

Ga lekker naar buiten deze vakantie en ga met Mie de Waschvrouw op speurtocht. Daarna lekker chocolademelk met een brownie bij Caatje aan de Lek. (Of een ander gebakje van De Witte Schuur) Boekjes à €3,00 verkrijgbaar bij de kassa. Caatje geeft de eerste 10 boekjes cadeau! Let op: In de voorjaarsvakantie is Caatje aan de Lek op maandag 26 en dinsdag 27 februari gesloten.

Caatje -lek _500x 375 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


6. Ga op stap met de museumjas in het Elisabeth Weeshuis Museum

Met kleuters naar het museum? Speciaal voor families met kleuters organiseert het Elisabeth Weeshuis Museum elke eerste zondag van de maand van 14:00 tot 15:00 uur Op stap met de museumjas – Lekker samen speuren, spelen en lezenKlik hier voor de blog van de museumdirecteur over de Museumjas. Eerstvolgende datum: 4 maart. Kijk voor meer informatie op Weeshuismuseum.nl

Museumjas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7.  Ontdek ook de 10 leukste uitjes in de voorjaarsvakantie in de Gelderse streken!

In de Gelderse streken barst het van de mogelijkheden voor een dagje uit! Duik de geschiedenis in, ga op avontuur in de natuur of klim en klauter in de vele speeltuinen. Bekijk de 10 tips hier


Op zoek naar nog meer inspiratie?

In en rondom Culemborg heb je ook leuke wandel- skate- en fietsroutes!