Papklokmarathon op 13 oktober

23 augustus 2018

Het centrum van Culemborg is op zaterdag 13 oktober het decor van de eerste papklokmarathon. Dit is een gratis ‘funrun’ tijdens Culemborg700. 

Culemborgers worden uitgedaagd zo vaak mogelijk – rennend of wandelend – een parcours van anderhalve kilometer af te leggen. Dit kan alleen, in estafettevorm of met een team. De papklok geeft het onverbiddelijke eindsignaal en ‘roept’ de deelnemers naar de Markt waar een DJ zorgt voor muziek. Inschrijven is gratis. Deelnemers krijgen een herinnerings T-shirt.

Het eerste startsignaal voor de papklokmarathon is om 19.00 uur. Omdat niet iedereen in staat is om tot 22.00 uur te rennen of te wandelen zijn er ook startmomenten om 19.30 uur en 20.00 uur. Het gaat bij deze funrun niet om de tijd, maar om het uithoudingsvermogen. Elke individuele deelnemer of elk team ontvangt een stempelkaart. Elk rondje levert een stempel op, zodat aan het einde duidelijk is hoeveel kilometer iedereen heeft afgelegd.

Na het luiden van de papklok (ongeveer 22.00 uur) komt iedereen weer samen op de Markt waar de DJ helpt om de laatste energie weg te dansen. Om 23.30 uur stopt de muziek en is de papklokmarathon afgelopen.

Altijd al een marathon willen lopen? Dit is je kans! Kijk voor meer informatie en inschrijving op www.papklokmarathon.nl

Culemborg City Run 2016-05 (1)