Hier verheugen wij ons op in september…

25 augustus 2017

Historie – Open Monumentendag op 9 en 10 september

‘Boeren, burgers en buitenlui’ is dit jaar het thema van Open Monumentendag. In het weekend van 9 en 10 september 2017 ben je van harte welkom in de vele monumenten die Culemborg rijk is. Ook dit jaar is het aanbod van de opengestelde monumenten weer groot en op diverse locaties worden activiteiten georganiseerd. Zie hiervoor het programma. De aftrap van Open Monumentendag is op zaterdag 9 september om 09:30 uur bij het stadhuis op de Markt.

Nieuwtje! Op 9 september lanceert burgemeester Gerdo van Grootheest een nieuwe QR-route, die je langs de belangrijkste monumenten van Culemborg voert. Volg onze Facebookpagina voor het laatste nieuws hierover.

Muziek – SPOEL festival op 3 september

SPOEL is een laid-back festival in de omgeving van Werk aan het Spoel en de rivier. Met een mix van nieuwe muziek, theater, poëzie en puur eten is het genieten van een heerlijke nazomermiddag in een sfeervolle setting op Werk aan het Spoel

Met optredens van: Rivers, Donnerwetter, Dakota, Baragan, Tommy Moustache, Jackie Please, Judy Blank, The Bunga Bunga Experience, James Walker (UK), Matt Phillips (US), IkEgo, Theatergroep Kwazi, De Vlinderfabriek, Alexis de Roode en Mees. Klik hiervoor het programma en om je entreekaarten te bestellen.

Extra muziektips!

  • Iedere zondag in september om 14.00 uur zijn er intieme en verrassend goede muziekoptredens in de muziektent in stadspark ‘De Plantage’. Kijk hier voor meer info.
  • Op zondag 10 september vindt de derde editie van de Pianowandeling plaats in de binnenstad van Culemborg. Maar liefst 18 locaties vol pianomuziek in diverse muziekstijlen op verrassende, vaak historische locaties in de binnenstad van Culemborg.
  • De Gelderlandfabriek heeft in september een verrassend aanbod aan muziekoptredens geprogrammeerd. Check ook onze evenementenkalender

Markt – Vrijstadmarkt en kofferbakmarkt

Kofferbakmarkt – 3 september 9.00 uur – Costerweg, Pavijen

Soms bekende en soms zeer verrassende spullen komen er tevoorschijn tijdens deze bijzondere markt. Zoals de naam al zegt: deelnemers laden hun auto vol met tweedehands spullen en verzamelen zich op de Costerweg. Daar stallen zij hun goederen rondom de auto uit. En kun je je slag slaan. Het leuke is dat deze markt iedere keer weer anders is. Je weet nooit wat er uit de kofferbak komt.

Vrijstadmarkt – Zondag 24 september 12.00 uur – binnenstad

Deze editie van de vrijstadmarkt staat in het teken van Koken en Kunst. Denk aan houtgestookte keukens waarin de koks van de lokale horeca hun kunsten laten zien en  proeven. Maar denk ook aan de detailhandel die schilderijen, beelden of andere kunst van lokale kunstenaars tonen in hun etalages. Proef het bokkenvlees of een varken aan het spit, stevige soepen, stamp- en stoofpotjes met lokale ingrediënten. Of bezoek de afwisselende kramen vol mode, kunstige sieraden of lekkers. Uiteraard worden de kinderen niet vergeten. Kortom, de stad zal bloeien en geuren naar mooi eten waar de tijd voor genomen wordt. Kom naar de  prachtige middeleeuwse binnenstad voor Smaek & Vermaek.

Deze editie vindt in samenwerking plaats met Kunst Route Culemborg waardoor de Vrijstadmarkt een extra kunstzinnig tintje krijgt. 

Hou je van markten? Hier staan alle markten in Culemborg voor 2017 op een rij.

Op pad met je klompen aan…

De nazomer is bij uitstek de maand om te wandelen. Wij genieten erg van de Klompenpaden in en rondom Culemborg. Daarom zetten we het Goilberdingerpad extra in de Spotlights.

Klompenpad Goilberdingerpad 
De geschiedenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinie heeft ook hier zijn sporen achter gelaten. Ontdek het prachtige buitengebied van Culemborg via het klompenpad Goilberdingerpad. Zo voert dit pad onder meer langs Werk aan het Spoel en Fort Everdingen, die ieder een eigen verhaal hebben. De historische forten worden afgewisseld met weilanden en uiterwaarden, zoals de Goilberdingerwaard en de Armenboomgaard.

Meer wandeltips? We hebben nog veel meer leuke suggesties voor je.

Je mooiste foto…

Plaats je mooiste foto die je in Culemborg in september maakt op je eigen account op Instagram of stuur op naar: m.martin-camunas@culemborg.nl. Je foto wordt opgenomen in een fotoalbum op onze Facebookpagina met naamsvermelding. Hashtags #culemborgklopt #nazomerinculemborg of @culemborgklopt

Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram voor de allerleukste tips, nieuws en mooie foto’s van Culemborg!

Instagram

September staat in Culemborg in het teken van historie, cultuur, genieten van de nazomer en de prachtige natuur rondom onze sfeervolle historische stad. Wil je weten waar wij ons op verheugen? Hieronder onze leukste septembertips om de nazomer te vieren. Vier je het met ons mee?