Culemborg Dé Blues stad aan de Lek

21 augustus 2017

Op 26 augustus staat het gezellige centrum van Culemborg voor de 24e keer in het teken van Blues. Op 6 podia (zowel binnen als buiten) treden 19 bands op. 

Culemborg Blues start om 14.00 uur met de bijzondere gelegenheidsformatie Brothers Laporte & Guests. Kern van de band zijn Guus en Johnny Laporte ( Barrelhouse), die onder andere Erwin Java ( Cuby + Blizzards) hebben uitgenodigd.

Waar andere jaren de nadruk nog wel eens op de bluesrock lag is, is de programmering bijzonder breed dit jaar. Waar Swing Supply richting de rock n’ roll gaat, gaat Sugar Queen & the Straight Blues Band (USA) meer de Jazz en gospel kant op. Daarnaast is er de akoestische blues van Ramblin’ Dog, maar ook Southern Blues rock van Robert Jon & the Wreck (USA)met countryinvloeden.

Thorbjørn Risager & The Black Tornado (DK) brengt een complete blazerssectie mee, Fabian, alleen een bassist. De liefhebbers van het stevigere werk hoeven overigens niet bang te zijn dat ze tekort komen. The Grand East en afsluiterLaurence Jones (UK) gaan daar onder andere voor zorgen.

Kom alvast in de stemming
Ook dit jaar is er natuurlijk weer The Night Before The Day After, het mooie vrijdagavondprogramma dat zich afspeelt in de cafés van Culemborg. Ga zeker eens een kijkje nemen bij de verschillende locaties waar bands spelen. Op de website van Culemborg Blues een overzicht wie wat waar en hoe laat speelt, zoals Ticket West, Key 4, Dishking, Sweet Mary Jane, The Ragtime Rumours en Captain Morgan Express. Toegang in alle cafés is uiteraard, net als de festivaldag, geheel gratis!

Kijk op Culemborgblues.nl voor het complete programma, linkjes naar Spotify, YouTube, een blokkenschema en eventuele laatste veranderingen.

Note! Een verandering ten opzichte van andere jaren is dat het podium in de Kattenstraat is vervallen. Extra is een derde band op het podium in de Tollenstraat. Naast de vertrouwde Culemborg Blues munt om mee te betalen is nu ook een halve munt. Sommige consumpties worden iets goedkoper.