Nieuws, tips en blogs uit Culemborg

 • Nieuwe wandelroute 'door Lanxmeer' gelanceerd

  27 juni 2018

  Culemborg is een wandelroute rijker, namelijk door de ecologische woonwijk Lanxmeer. Wethouder Collin Stolwijk opende de route zaterdag 23 juni door het bevestigen van het laatste routeplaatje op een routepaal in de wijk.

  Lees meer
 • Culemborg decor voor Het Wilde Oog

  25 juni 2018

  De Gelderlandfabriek in Culemborg biedt vanaf 29 juni onderdak aan de expositie Het Wilde Oog. In dit project van Hans Lemmerman en Inge van Run worden de hoofdrollen vervuld door drie vrouwen uit Spakenburg. Er is ook een lezing over het thema.

  Lees meer
 • Zomerfestivals aan de Lek: De hele zomer feest in Culemborg!

  25 juni 2018

  700 jaar stadsrechten, de 30ste editie van Culemborg Bijvoorbeeld, 25 jaar Culemborg Blues en LekArt; Er zijn genoeg redenen om extra groots uit te pakken deze zomer. Muziek, cultuur, optredens van o.a. Jeroen van der Boom en Radio 538 Die Verrückte Stunde, intieme concerten in het park, een jaarmarkt van 3,5 kilometer, wateractiviteiten, het Barbarafestival, kunstfestival LekArt, eten en drinken, kinderactiviteiten en nog veel meer…

  Lees meer
 • Weeshuismuseum genomineerd voor Gelderse Pauwenveer

  18 juni 2018

  Het Elisabeth Weeshuis Museum is door het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland genomineerd voor de Gelderse Pauwenveer. De hoofdprijs bestaat uit een bedrag spatie van €25.000, de overige genomineerden ontvangen een bedrag van €5.000.

  Lees meer
 • Nationale Kersenparty zet regio op de kaart

  18 juni 2018

  Op vrijdag 22 juni vindt in FruitDelta Rivierenland de tweede editie van de Nationale Kersenparty plaats. Jaarlijks wordt het evenement in één van de Rivierenlandse gemeenten georganiseerd. Dit jaar is Culemborg gastgemeente en zal het evenement plaatsvinden bij Werk aan het Spoel.

  Lees meer
 • Zomerkermis van 19 t/m 24 juni

  18 juni 2018

  De Zomerkermis in Culemborg is de leukste kermis van het jaar met een goede sfeer en verschillende attracties voor groot en klein. De kermis vindt net als vorig jaar plaats op de parkeerplaats Het Hof. 

  Lees meer
 • 30ste editie Culemborg Bijvoorbeeld: Grootser dan ooit

  13 juni 2018

  Het eerste weekend van juli staat in Culemborg zoals altijd in het teken van Culemborg Bijvoorbeeld. Vorig jaar bezochten 65.000 mensen het evenement. Komend jaar gaat de organisatie voor een record met Tino Martin, Jeroen van der Boom en uiteraard de drie kilometer lange braderie in de binnenstad.

  Lees meer
 • Nu te wandelen: De Heilige Huisjes Wandeling

  07 juni 2018

  De Heilige Huisjes Wandeling gaat door het centrum van Culemborg en brengt je langs tal van gebouwen en plekken waar de religie in de afgelopen 700 jaar haar sporen heeft achtergelaten.

  Lees meer
 • Rondleiding 'Forten van Boven' wegens succes herhaald

  06 juni 2018

  De openlucht fototentoonstelling ‘Forten van Boven’ op het buitenterrein van Werk aan het Spoel aan de Goilberdingendijk in Culemborg is nog tot zondag 17 juni te bezichtigen. Op zaterdag 16 juni om 16.00 uur vertelt kunsthistoricus en samensteller van de fototentoonstelling Chris Will in een ‘Walking Tour’ over achtergrond en geschiedenis van de forten op elk van de 33 foto’s. 

  Lees meer
 • 25ste editie Culemborg Blues

  05 juni 2018

  Dit jaar vindt op 24 en 25 augustus de 25ste editie van Culemborg Blues plaats in het historische centrum van Culemborg. Vanwege het jubileum en het feit dat dit jaar gevierd wordt dat Culemborg 700 jaar stadsrechten heeft, is het aan het festival eenmalig een extra dag toegevoegd.

  Lees meer