Nieuws, tips en blogs uit Culemborg

 • Spetterende opening Pop-up expositie GispeN•U

  27 maart 2018

  Op zaterdag 31 maart opent een pop-up expositie over Gispen in het centrum van Culemborg met spetterende actie voor jong en oud. Een gratis tentoonstelling van mooie Gispenmeubels door de jaren heen, presentaties van meubelmakers, leuke workshops om zelf aan mee te doen en wedstrijden voor kinderen met leuke prijzen.

  Lees meer
 • De Gelderlandfabriek Culemborg viert 150 jaar spoorbrug en locomotiefloods

  27 maart 2018

  De Gelderlandfabriek heeft in 2018 wat te vieren. De locomotiefloods bestaat 150 jaar. Het monumentale pand waar vroeger een locomotief stond geparkeerd en waar nu café-restaurant una Volta onderdak heeft gevonden, werd destijds tegelijk gebouwd met de spoorbrug over de Lek. Dat landmark herdenken we natuurlijk eveneens. Onder de titel De Overspanning staan we uitvoerig stil bij anderhalve eeuw treinhistorie.

  Lees meer
 • Toeristisch Informatie Punt in Culemborg open vanaf Paaszondag 1 april

  27 maart 2018

  Paaszondag 1 april opent het Toeristisch Informatie Punt in de hal van het Stadhuis van Culemborg haar deuren voor een nieuw toeristenseizoen in 2018.

  Lees meer
 • Mijn stad, mijn schat: Elisabeth Weeshuismuseum toont pronkstukken van stadsbewoners

  20 maart 2018

  Van 30 maart tot en met 2 september 2018 is in het Elisabeth Weeshuis Museum te Culemborg de tentoonstelling Mijn stad, mijn schat te bezichtigen. Voorwerpen en verhalen van Culemborgers geven een overzicht van 700 jaar stadsgeschiedenis. Soms een schitterend erfstuk dat generaties werd doorgegeven, soms een muntje dat op de grond viel en eeuwen later gevonden werd, soms zelfs een weggegooid voorwerp dat op de bodem van een afvalput bewaard bleef.

  Lees meer
 • Pasen in Culemborg

  14 maart 2018

  Kom met Pasen naar Culemborg en vier de lente met echte lammetjes, ontmoet paashazen, ren een rondje door het centrum van deze historische stad of vul je kofferbak met interessante vondsten!

  Lees meer
 • 24 uur in Culemborg

  07 maart 2018

  In het westelijke puntje van de Gelderse streken ligt de veelzijdige stad Culemborg. De stad kenmerkt zich door zijn rijke historie. Duik in de geschiedenis tijdens een stadwandeling, ga shoppen in de sfeervolle binnenstad en proef de lekkerste dingen bij één van de vele bakkertjes, cafés en restaurants. 

  Lees meer