Nieuws, tips en blogs uit Culemborg

 • Hier verheugen wij ons op in september…

  25 augustus 2017

  September staat in Culemborg in het teken van historie, cultuur, genieten van de nazomer en de prachtige natuur rondom onze sfeervolle historische stad. Wil je weten waar wij ons op verheugen? Hieronder onze leukste septembertips om de nazomer te vieren. Vier je het met ons mee?

  Lees meer
 • Liniepontje in Culemborg opeens populair

  21 augustus 2017

  Het Liniepontje bij Culemborg trekt dit jaar opeens veel meer klanten. Vooral dankzij een ANWB-wandelroute.

  Lees meer
 • Culemborg Dé Blues stad aan de Lek

  21 augustus 2017

  Op 26 augustus staat het gezellige centrum van Culemborg voor de 24e keer in het teken van Blues. Op 6 podia (zowel binnen als buiten) treden 19 bands op. 

  Lees meer
 • Nieuwe curator LekArt bekend Maartje Berendsen geeft Gedeelde Grond verder vorm

  17 augustus 2017

  Het tweejaarlijkse kunstfestival LekArt heeft voor de nieuwe editie in 2018 een kersverse curator: Maartje Berendsen. Zij buigt zich de komende maanden over de historische grond van de binnenstad en komt met een selectie van kunstenaars die het thema Gedeelde Grond verder vormgeven. Berendsen vindt bij haar werk de lokale verbindingen zeer belangrijk en wil een mooie mix van beeldende kunst, muziek en theater aan het Nederlandse publiek presenteren. 

  Lees meer
 • De favoriete plekjes van … Carel en Greetje, eigenaren Caatje aan de Lek

  11 augustus 2017

  In de rubriek Van binnenuit vertellen ondernemers uit Rivierenland over hun favoriete plekjes in de regio. Ze vertellen waar zij graag komen en geven je tips die je zeker niet mag overslaan tijdens je bezoekje aan deze bijzondere regio. Deze keer: Carel van der Horst en Greetje van Broekhoven, eigenaren van Caatje aan de Lek. 

  Lees meer