Nieuws, tips en blogs uit Culemborg

 • Bijzondere 16e eeuwse kerkgewaden uit Hoogstraten in weeshuismuseum

  30 december 2017

  Vanaf 29 december 2017 zijn ze te zien in het Elisabeth Weeshuis Museum: kerkgewaden waaraan Elisabeth van Culemborg zou hebben mee geborduurd. De schitterende kerkgewaden met zijde-, zilver- en goudborduursels worden toegevoegd aan de tentoonstelling Het geheim van de tafel over de memorietafel met vrouwe Elisabeth en haar opeenvolgende echtgenoten Jan van Luxemburg en Anthonis van Lalaing.

  Lees meer
 • Glazenhuis Culemborg wordt groot feest

  19 december 2017

  Culemborg en zijn inwoners gaan komende week zoveel mogelijk geld ophalen voor Serious Request om kinderen en ouders te herenigen in oorlogsgebieden. Glazenhuis Culemborg is vanaf vrijdag 21 december 69 uur open met fantastische acties van ondernemers, bewoners, scholen en DJ’s.  

  Lees meer
 • Culemborg 700 opent met een Galaconcert en jubileummarkt

  03 december 2017

  Culemborg viert in 2018 dat het 700 jaar stadsrechten heeft met meer dan zestig grote en kleine evenementen en activiteiten. Op 14 december is de feestelijke opening van het jubileumjaar Culemborg 700. En op 16 december kun je tijdens de jubileummarkt alvast ontdekken wat er zoal georganiseerd wordt in het feestjaar. Noteer de data alvast in je agenda!

  Lees meer