Nieuws, tips en blogs uit Culemborg

 • Bijzondere 16e eeuwse kerkgewaden uit Hoogstraten in weeshuismuseum

  30 december 2017

  Vanaf 29 december 2017 zijn ze te zien in het Elisabeth Weeshuis Museum: kerkgewaden waaraan Elisabeth van Culemborg zou hebben mee geborduurd. De schitterende kerkgewaden met zijde-, zilver- en goudborduursels worden toegevoegd aan de tentoonstelling Het geheim van de tafel over de memorietafel met vrouwe Elisabeth en haar opeenvolgende echtgenoten Jan van Luxemburg en Anthonis van Lalaing.

  Lees meer
 • Glazenhuis Culemborg wordt groot feest

  19 december 2017

  Culemborg en zijn inwoners gaan komende week zoveel mogelijk geld ophalen voor Serious Request om kinderen en ouders te herenigen in oorlogsgebieden. Glazenhuis Culemborg is vanaf vrijdag 21 december 69 uur open met fantastische acties van ondernemers, bewoners, scholen en DJ’s.  

  Lees meer
 • Culemborg 700 opent met een Galaconcert en jubileummarkt

  03 december 2017

  Culemborg viert in 2018 dat het 700 jaar stadsrechten heeft met meer dan zestig grote en kleine evenementen en activiteiten. Op 14 december is de feestelijke opening van het jubileumjaar Culemborg 700. En op 16 december kun je tijdens de jubileummarkt alvast ontdekken wat er zoal georganiseerd wordt in het feestjaar. Noteer de data alvast in je agenda!

  Lees meer
 • Vierde editie kerstmarkt ‘Lichtjes aan de Lek’ komt er weer aan!

  24 november 2017

  In het weekend van 15,16 & 17 december 2017 vindt alweer de 12de Vrijstadmarkt plaats met de vierde editie van de Kerstmarkt "Lichtjes aan de Lek". Naar goed voorbeeld van de beste kerstmarkten zal Culemborg met de prachtige historische binnenstad er met extra lichtjes en kerstversiering nóg mooier uitzien. Het middelpunt van de stad, wordt omgetoverd tot een winterparadijs met verschillende kerstbomen, kleurrijke kraampjes, (kinder)activiteiten en live muziek.

  Lees meer
 • Escape room de Binnenpoort in Culemborg feestelijk geopend!

  09 november 2017

  Vanaf nu is er geen ontsnappen meer aan. Culemborg heeft een eigen escape room. Zaterdag 4 november was de officiële en feestelijke opening geheel in middeleeuwse stijl.

  Lees meer
 • Banketbakkerij Verhallen bestaat 105 jaar!

  09 november 2017

  Banketbakkerij Verhallen vierde op 14 oktober hun 105-jarig bestaan en zijn een begrip in Culemborg en omstreken. Reden om een bezoek te brengen aan de twee huidige eigenaren Kevin Smits en Anouk Meijdam en meer te weten te komen over hun banketbakkerij en hun favoriete plekken in Culemborg.

  Lees meer
 • Culemborg door de ogen van… Naud van Geffen

  24 oktober 2017

  Henriett Somlai liet Naud van Geffen, werkzaam bij de Nationale Opera & Ballet, Culemborg zien. Kijk mee door de ogen van Naud naar onze mooie stad en lees het verslag van Naud.

  Lees meer
 • Markt Culemborg krijgt eigen glazen huis

  11 oktober 2017

  Op de Markt in Culemborg komt in december een glazen huis. Café De Mart organiseert vlak voor de kerstdagen een soortgelijk evenement als Serious Request, de welbekende actie van radiostation 3FM.

  Lees meer
 • In Culemborg klinkt de maand oktober als muziek in je oren!

  10 oktober 2017

  Wat dacht je van een muziekconcert in de kerk een hangavond in een intiem theatertje of ballet in de voormalige Gelderlandfabriek? In Culemborg klinkt de maand oktober als muziek in je oren en kun je je lol op als cultuur- en muziekliefhebber.

  Lees meer
 • Goilberdingerpad in wandelboekje campagne Gelderse streken

  09 oktober 2017

  Vanaf september van dit jaar is de najaarscampagne 'Ontdek het Gelderse goud... Kom wandelen in de Gelderse streken!' in volle gang. Tijdens deze campagne is er een wandelrouteboekje ontwikkeld, waar ook het Goilberdingerpad in staat. 

  Lees meer
 • Kook & Kunst in Culemborg

  18 september 2017

  Gezellig met het hele gezin, met je vrienden wandelen door de mooie binnenstad van Culemborg. 

  Lees meer
 • Het Liniepontje vaart dagelijks in september!

  08 september 2017

  Mooi nieuws voor alle wandelaars en fietsers: de Liniepont uit®waarde vaart in september dagelijks.

  Lees meer
 • Open Monumentendag in Culemborg

  05 september 2017

  In het weekend van 9 en 10 september zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Ook in Culemborg, waar maar liefst 110 Rijks- en 250 gemeentemonumenten te vinden zijn, kun je delen van onze geschiedenis bewonderen. Ook wordt de nieuwe QR-wandeling officiëel geopend.

  Lees meer
 • Hier verheugen wij ons op in september…

  25 augustus 2017

  September staat in Culemborg in het teken van historie, cultuur, genieten van de nazomer en de prachtige natuur rondom onze sfeervolle historische stad. Wil je weten waar wij ons op verheugen? Hieronder onze leukste septembertips om de nazomer te vieren. Vier je het met ons mee?

  Lees meer
 • Liniepontje in Culemborg opeens populair

  21 augustus 2017

  Het Liniepontje bij Culemborg trekt dit jaar opeens veel meer klanten. Vooral dankzij een ANWB-wandelroute.

  Lees meer
 • Culemborg Dé Blues stad aan de Lek

  21 augustus 2017

  Op 26 augustus staat het gezellige centrum van Culemborg voor de 24e keer in het teken van Blues. Op 6 podia (zowel binnen als buiten) treden 19 bands op. 

  Lees meer
 • Nieuwe curator LekArt bekend Maartje Berendsen geeft Gedeelde Grond verder vorm

  17 augustus 2017

  Het tweejaarlijkse kunstfestival LekArt heeft voor de nieuwe editie in 2018 een kersverse curator: Maartje Berendsen. Zij buigt zich de komende maanden over de historische grond van de binnenstad en komt met een selectie van kunstenaars die het thema Gedeelde Grond verder vormgeven. Berendsen vindt bij haar werk de lokale verbindingen zeer belangrijk en wil een mooie mix van beeldende kunst, muziek en theater aan het Nederlandse publiek presenteren. 

  Lees meer
 • De favoriete plekjes van … Carel en Greetje, eigenaren Caatje aan de Lek

  11 augustus 2017

  In de rubriek Van binnenuit vertellen ondernemers uit Rivierenland over hun favoriete plekjes in de regio. Ze vertellen waar zij graag komen en geven je tips die je zeker niet mag overslaan tijdens je bezoekje aan deze bijzondere regio. Deze keer: Carel van der Horst en Greetje van Broekhoven, eigenaren van Caatje aan de Lek. 

  Lees meer
 • Dit mag je in de maand augustus niet missen in Culemborg!

  19 juli 2017

  Terwijl we lekker op een terrasje op de Markt zitten te genieten van een heerlijk koel drankje kijken we naar de maand augustus. Hier de leukste tips, die je echt niet wilt missen, dus hou je agenda maar vrij!

  Lees meer
 • Uniek Verhalenfestival ‘Forten vol Verhalen’ bij Werk aan het Spoel

  19 juli 2017

  Leg je laptop, je smartphone en alle digitale apparatuur maar weg want je zult meegevoerd worden naar andere werelden en tijden ‘Forten vol Verhalen’.

  Lees meer
 • Culemborg Bijvoorbeeld

  05 juli 2017

  Op 7, 8 en 9 juli is het feest in Culemborg! Culemborg staat in het teken van Culemborg Bijvoorbeeld. Kom genieten van de muziek, attracties, activiteiten en markten. 

  Lees meer
 • Kidsproof Culemborg | Samen genieten in de zomervakantie

  30 juni 2017

  De zomervakantie staat voor de deur en tijd om eindeloos samen met je gezin te genieten. Ben je op zoek naar leuke activiteiten en ideeën? We zijn voor je op zoek gegaan naar de leukste zomervakantietips en kinderactiviteiten in en rondom Culemborg. 

  Lees meer
 • Beleef de zomer aan de Lek!

  26 juni 2017

  Tijdens de zomermaanden kan de temperatuur aardig oplopen. Afkoeling is dus gewenst en dat komt goed uit want Culemborg aan de Lek combineert de gezellige reuring van een kleine stad en verkoeling van natuur en water. Op zoek naar leuke ideeen voor juli en augustus? We zetten de allerleukste evenementen en tips voor je op een rij.

  Lees meer
 • Elisabeth Weeshuis Museum

  22 juni 2017

  Het Elisabeth Weeshuis Museum is klaar voor het toeristenseizoen! 

  Lees meer
 • Zomerkermis Culemborg

  20 juni 2017

  Het is Zomerkermis in Culemborg van 20 tot en met 25 juni!

  Lees meer
 • Historisch Culemborg aan de rivier De Lek

  13 juni 2017

  NextDestination ging op bezoek in Culemborg: "De Betuwe zit vol historie. Neem nou Culemborg, een eeuwenoud stadje aan de rivier de Lek met een prachtig gotisch stadhuis en oude stadswallen."

  Lees meer
 • Verrassende tips voor een lekker lang Pinksterweekend in Culemborg

  29 mei 2017

  Wil je een lang weekend eropuit met Pinksteren? In Culemborg hoef je je niet te vervelen! Kom naar Culemborg en beleef een heerlijk weekend aan de Lek. 

  Lees meer
 • Vrijstadfestival Culemborg

  24 mei 2017

  Het nieuwe Vrijstadfestival zet Culemborg op zaterdag 27 en zondag 28 mei op zijn kop. Culemborg is een echte cultuurstad en dat kan iedereen tijdens het laatste weekend van mei zelf komen beleven!

  Lees meer
 • 4 tips voor een leuke Hemelvaartsdag in en rondom Culemborg

  23 mei 2017

  Lees meer
 • Culemborg Marktstad: Alle markten in 2017 op een rij…

  16 mei 2017

  Lees meer
 • La Famiglia wordt echt restaurant

  15 mei 2017

  Restaurant De Horlogerie in Culemborg, bekend van de tv-dramaserie La Famiglia, wordt een echt Italiaans restaurant. Producer Lucio Messercola is een van de uitbaters van Il Monello, dat op 25 mei opent. Chef-kok Salvatore Pocorobba zwaait er de scepter. Momenteel wordt De Horlogerie aan de Varkensmarkt verbouwd voor de heropening. Bezoekers van Il Monello (Napolitaans voor boefje) kunnen naast de menukaart ook voor de tapaskaart kiezen.

  Lees meer
 • Eerste zaterdagmarkt Culemborg valt in de smaak

  15 mei 2017

  De eerste Boerenstreekmarkt in Culemborg is zaterdag enthousiast ontvangen. ,,Er is goed verkocht, ondernemers waren blij en de winkeliers tevreden”, vat initiatiefnemer Jesek van Sante samen. 

  Lees meer
 • B&B De Appelgaard bekroond in verkiezing beste B&B van Nederland

  11 mei 2017

  B&B De Appelgaard is in de verkiezing ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland’ bekroond tot beste B&B in de categorie met 3 tulpen. Van harte gefeliciteerd!

  Lees meer
 • Bio Boerenstreekzaterdagmarkt in Culemborg

  08 mei 2017

  De Boerenstreekmarkt Culemborg is een kleinschalige periodieke zaterdagmarkt met voornamelijk biologische, boerderij, streek en fairtrade producten van hoofdzakelijk lokale ondernemers.

  Lees meer
 • Koppeling QR-codes monumenten Culemborg

  08 mei 2017

  In 2017 worden 30 monumenten in Culemborg voorzien van een QR-code. 

  Lees meer
 • Het leukste van Culemborg op Geldersestreken.nl

  20 april 2017

  Culemborg, vroeger ook wel bekend als Kuilenburg of Kuylenburgh, ligt middenin de Betuwe. Het stadje diende vroeger als handelsdorp door de gunstige ligging aan rivier de Lek. Overblijfselen uit die tijd zijn nog steeds te vinden. Maar wat zijn de plekken van nu die je niet mag missen tijdens een bezoekje aan Culemborg? Gelderse Streken vroeg het de bewoners op zijn Facebookpagina.  

  Lees meer
 • Pasen in Culemborg

  12 april 2017

  Culemborg op zijn Paasbest. 

  Lees meer
 • Escape Room wint Win je Winkel Culemborg

  11 april 2017

  Culemborg krijgt er een Escape Room bij. Ondernemers Bryan Klunder (24) en Michel Rietveld (25) kwamen met het beste idee en mogen een half jaar lang zonder huur de zaak runnen op de Oude Vismarkt, tegenover HEMA.

  Lees meer
 • Caatje aan de Lek geopend!

  07 april 2017

  Sinds 1 april 2017 heeft Werk aan het Spoel weer een nieuwe horeca-uitbater. Caatje aan de Lek heet het nieuwe restaurant, dat een fortburger, liniesalde of entrecote van Culemborgse dikbil serveert.

  Lees meer
 • Stem op het beste terras in Culemborg!

  07 april 2017

  CulemborgZO is op zoek naar het beste terras van Culemborg. De zakelijkse nieuwssite reikt de Culemborgse Terrasaward 2017 uit aan de ondernemer met de meeste stemmen.

  Lees meer
 • Zaterdag 1 april opent het Toeristisch Informatie Punt in Culemborg

  28 maart 2017

  Op zaterdag 1 april opent het Toeristisch Informatie Punt weer haar deuren weer voor een nieuw toeristenseizoen in Culemborg.

  Lees meer
 • Markt op zaterdag met lokale producten

  20 maart 2017

  Culemborg krijgt naast de warenmarkt op dinsdag een streekmarkt op zaterdag. Burgemeester en wethouders gaat akkoord met het initiatief van de Verenigde Ondernemers Culemborg.

  Lees meer