Nieuws, tips en blogs uit Culemborg

 • Stolpersteinewandeling

  12 april 2019

  Op zondag 28 april verzorgen de leden van de Stichting Stadsgidsen Culemborg een ''Stolpersteinewandeling''. Deze wandeling voert onder meer langs een aantal ''struikelstenen'' in de binnenstad. Daarbij vertellen de rondleiders over de plekken waar de leden van de Joodse gemeenschap leefden, werkten en samen kwamen. De gidsen organiseren deze tocht om de Stolpersteine onder de aandacht van iedereen te brengen en vanwege de herdenking van de Tweede Wereldoorlogelk jaar begint mei. 

  Lees meer
 • Stichting Stadsgidsen Culemborg verzorgt in 2019 zeven stadswandelingen door Culemborg

  29 maart 2019

  In 2019 verzorgen de gidsen van de Stichting Stadsgidsen Culemborg weer zeven gratis stadswandelingen door het historische centrum van de oude Vrijstad.

  Lees meer
 • 5 leukste tips voor de voorjaarsvakantie in Culemborg

  15 februari 2019

  In de voorjaarsvakantie zijn er volop leuke activiteiten en evenementen in Culemborg. We hebben de vijf leukste tips op een rij voor je gezet. Woon je niet in het midden van Nederland? Niet getreurd, want op de meeste locaties zijn er ook na de voorjaarsvakantie geschikt voor een leuk dagje uit in Culemborg en omstreken.

  Lees meer
 • Kom zingen en klusjes doen in het weeshuismuseum: Leuk en leerzaam voor de hele familie

  07 februari 2019

  Hou je van zingen, dansen en klusjes doen, zoals het weesmeisje Annie? Kom dan in de krokusvakantie naar het Doe-Mee-Atelier van het Elisabeth Weeshuis Museum. Op woensdag 27 februari om 14.00 uur start het programma dat in het teken staat van het leven in het weeshuis. Natuurlijk bezoek je ook het museum en leer alles over het leven van de weeskinderen.

   

  Lees meer
 • Winnaars ''Win je winkel Culemborg'' openen nieuwe escape room kamer

  23 januari 2019

  Michel Rietveld en Bryan Klunder, de winnaars van ''Win je winkel Culemborg'' draaien vandaag precies een maand hun tweede kamer ‘’het moordonderzoek’’.
  Door het succes van de eerste kamer over de vroegere geschiedenis van Kuylenborg was al gauw het idee geboren nog een tweede kamer te realiseren met een spannender item in de latere Kuylenborgse geschiedenis...of wel..de hedendaagse geschiedenis...

  Lees meer
 • Ontdek bijzondere kleine exposities op bijzondere plekken in Culemborg

  17 januari 2019

  Op diverse bijzondere plekken in Culemborg tref je regelmatig kleine exposities aan die we graag onder de aandacht willen brengen en die je gemakkelijk kunt combineren met andere activiteiten in de stad, erbuiten of in de natuur. Hieronder een aantal tips voor januari, maar ook erna zijn er wisselende exposities en leuke activiteiten op deze bijzondere en soms verborgen plekken in Culemborg. Ontdek je ze met ons mee?

  Lees meer
 • Kerstmarkt Culemborg

  11 december 2018

  In het weekend van 14 t/m 16 december zal de binnenstad van Culemborg omgetoverd worden in een Winterwonderstad waar sprookjes tot leven komen. 

   

  Lees meer
 • Zeven eeuwen Culemborgse archieven in Elisabeth Weeshuis Museum

  29 november 2018

  Maar liefst 25 archiefstukken uit Tielse archiefdepot en kroniek uit het Rijksmuseum.

  Lees meer
 • Sinterklaas in Culemborg

  02 november 2018

  Het is weer bijna zover. Sinterklaas komt bijna aan in ons land en ook in de gemeente Culemborg is het feest. Bekijk hieronder de data van de intochten en sinterklaasfestiviteiten.

  Lees meer
 • Abdelkader Benali schrijft dictee Grote DigiTaalStrijd

  30 oktober 2018

  Abdelkader Benali schrijft het dictee voor de Grote DigiTaalStrijd, editie 2018. Tijdens het evenement op maandagavond 26 november is de schrijver ook aanwezig op een van de zes locaties waar de Grote DigiTaalStrijd plaatsvindt. 

  Lees meer
 • Open Dag Hulpdiensten in Culemborg

  09 oktober 2018

  De Open Dag Hulpdiensten wordt een groots spektakel. Voor het jaar waarin Culemborg viert dat het 700 jaar stadsrechten heeft, pakken de hulpdiensten extra groot uit. Met trots presenteren ze op zaterdag 13 oktober hun materieel en geven demonstraties op het land én op het water. 

  Lees meer
 • Winnaars 'Win je winkel Culemborg' starten nieuw escape room concept.

  12 september 2018

  Michel Rietveld en Bryan Klunder, de winnaars van 'Win je winkel Culemborg' presenteren op 15 september 2018 om 11:00 uur hun nieuwe escape room concept: GSM Escaping. 

  Lees meer
 • Weeshuismuseum opnieuw genomineerd voor 'Het leukste uitje van Gelderland'

  27 augustus 2018

  Het Elisabeth Weeshuis Museum maakt dit jaar weer kans op de titel ‘Het leukste uitje van Gelderland’, een publieksprijs van de ANWB.

  Lees meer
 • Gratis entree SPOEL festival dankzij enthousiaste buurmannen

  27 augustus 2018

  Het SPOEL festival bestaat dit jaar vijf jaar. Dat was de reden voor vrienden van het festival om iets speciaals te doen. Restaurant Caatje aan de Lek, Gebiedsontwikkeling Parijsch en Stichting Werk aan het Spoel hebben de krachten gebundeld zodat het mogelijk is om de entreeprijs te verlagen tot: gratis. 

  Lees meer
 • Papklokmarathon op 13 oktober

  23 augustus 2018

  Het centrum van Culemborg is op zaterdag 13 oktober het decor van de eerste papklokmarathon. Dit is een gratis ‘funrun’ tijdens Culemborg700. 

  Lees meer
 • Tentoonstelling: Culemborg in de twintigste eeuw

  09 augustus 2018

  In de tentoonstelling ‘Culemborg in de twintigste eeuw’ worden beelden getoond die het publiek nog nooit heeft gezien. Arnold Verschoor, voormalig hoofdredacteur van de Culemborgse Courant, is hiervoor in de archieven gedoken. 

  Lees meer
 • Open Monumentendag 2018: Spiegel van de Culemborgse samenleving

  09 augustus 2018

  Open Monumentendag wordt in Culemborg al jaren groots gevierd. In het jaar waarin Culemborg viert dat het 700 jaar stadsrechten heeft, pakt de monumentendagcommissie extra uit. 

  Lees meer
 • Boeiend thema LekArt festival: feit of fictie

  24 juli 2018

  Tijdens het weekend van 28 september is de historische binnenstad van  Culemborg verrassend decor van de nieuwste editie van het LekArt festival. Onder het thema ‘Gedeelde grond’ zoomt curator Maartje Berendsen in op de geschiedenis.

  Lees meer
 • Zomerpret met kinderen in Culemborg

  18 juli 2018

  Op zoek naar de leukste zomeractiviteiten om met kinderen te doen in en rondom Culemborg? Je hoeft niet langer meer te zoeken want wij hebben ze voor je uitgezocht en hieronder op een rij gezet.

  Lees meer
 • Nieuwe wandelroute 'door Lanxmeer' gelanceerd

  27 juni 2018

  Culemborg is een wandelroute rijker, namelijk door de ecologische woonwijk Lanxmeer. Wethouder Collin Stolwijk opende de route zaterdag 23 juni door het bevestigen van het laatste routeplaatje op een routepaal in de wijk.

  Lees meer
 • Culemborg decor voor Het Wilde Oog

  25 juni 2018

  De Gelderlandfabriek in Culemborg biedt vanaf 29 juni onderdak aan de expositie Het Wilde Oog. In dit project van Hans Lemmerman en Inge van Run worden de hoofdrollen vervuld door drie vrouwen uit Spakenburg. Er is ook een lezing over het thema.

  Lees meer
 • Zomerfestivals aan de Lek: De hele zomer feest in Culemborg!

  25 juni 2018

  700 jaar stadsrechten, de 30ste editie van Culemborg Bijvoorbeeld, 25 jaar Culemborg Blues en LekArt; Er zijn genoeg redenen om extra groots uit te pakken deze zomer. Muziek, cultuur, optredens van o.a. Jeroen van der Boom en Radio 538 Die Verrückte Stunde, intieme concerten in het park, een jaarmarkt van 3,5 kilometer, wateractiviteiten, het Barbarafestival, kunstfestival LekArt, eten en drinken, kinderactiviteiten en nog veel meer…

  Lees meer
 • Weeshuismuseum genomineerd voor Gelderse Pauwenveer

  18 juni 2018

  Het Elisabeth Weeshuis Museum is door het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland genomineerd voor de Gelderse Pauwenveer. De hoofdprijs bestaat uit een bedrag spatie van €25.000, de overige genomineerden ontvangen een bedrag van €5.000.

  Lees meer
 • Nationale Kersenparty zet regio op de kaart

  18 juni 2018

  Op vrijdag 22 juni vindt in FruitDelta Rivierenland de tweede editie van de Nationale Kersenparty plaats. Jaarlijks wordt het evenement in één van de Rivierenlandse gemeenten georganiseerd. Dit jaar is Culemborg gastgemeente en zal het evenement plaatsvinden bij Werk aan het Spoel.

  Lees meer
 • Zomerkermis van 19 t/m 24 juni

  18 juni 2018

  De Zomerkermis in Culemborg is de leukste kermis van het jaar met een goede sfeer en verschillende attracties voor groot en klein. De kermis vindt net als vorig jaar plaats op de parkeerplaats Het Hof. 

  Lees meer
 • 30ste editie Culemborg Bijvoorbeeld: Grootser dan ooit

  13 juni 2018

  Het eerste weekend van juli staat in Culemborg zoals altijd in het teken van Culemborg Bijvoorbeeld. Vorig jaar bezochten 65.000 mensen het evenement. Komend jaar gaat de organisatie voor een record met Tino Martin, Jeroen van der Boom en uiteraard de drie kilometer lange braderie in de binnenstad.

  Lees meer
 • Nu te wandelen: De Heilige Huisjes Wandeling

  07 juni 2018

  De Heilige Huisjes Wandeling gaat door het centrum van Culemborg en brengt je langs tal van gebouwen en plekken waar de religie in de afgelopen 700 jaar haar sporen heeft achtergelaten.

  Lees meer
 • Rondleiding 'Forten van Boven' wegens succes herhaald

  06 juni 2018

  De openlucht fototentoonstelling ‘Forten van Boven’ op het buitenterrein van Werk aan het Spoel aan de Goilberdingendijk in Culemborg is nog tot zondag 17 juni te bezichtigen. Op zaterdag 16 juni om 16.00 uur vertelt kunsthistoricus en samensteller van de fototentoonstelling Chris Will in een ‘Walking Tour’ over achtergrond en geschiedenis van de forten op elk van de 33 foto’s. 

  Lees meer
 • 25ste editie Culemborg Blues

  05 juni 2018

  Dit jaar vindt op 24 en 25 augustus de 25ste editie van Culemborg Blues plaats in het historische centrum van Culemborg. Vanwege het jubileum en het feit dat dit jaar gevierd wordt dat Culemborg 700 jaar stadsrechten heeft, is het aan het festival eenmalig een extra dag toegevoegd.

  Lees meer
 • Volop gratis activiteiten tijdens de Tuindag in Het Weeshuis

  31 mei 2018

  Op zaterdag 2 juni is er in Het Weeshuis tussen 11.00 uur en 17.00 uur een minifestival in het teken van groen. Op het voorplein staat een 24 meter lange marktkraam vol plantjes, groenten en fruit. In de weeshuistuin zijn er diverse leuke activiteiten, van Oudhollandse spellen tot het bouwen van een bijenhotel met de imker. 

  Lees meer
 • Instameet Holland op bezoek bij De Nieuwe Hollandse Waterlinie

  22 mei 2018

  Instameet Holland ging samen met 17 fotografen op bezoek bij de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Paulien Mokveld schreef er een leuke blog over op haar site ‘Waar was Paulien?’.

  Lees meer
 • Start kaartverkoop Theater De Fransche School

  14 mei 2018

  Na maandenlange voorbereidingen presenteert Theater De Fransche School op haar nieuwe theaterprogramma.

  Lees meer
 • Weekendje Culemborg met Pinksteren

  14 mei 2018

  Heb je al iets bedacht voor het Pinksterweekend? Wat dacht je van een weekendje Culemborg? Met 700 jaar stadsrechten is Culemborg een van de oudste steden van Rivierenland. Reden voor een grandioos feestje. We geven 7 tips!

  Lees meer
 • Vierschaarspel op de Markt voor het stadhuis

  07 mei 2018

  Op zaterdag 12 en 26 mei en 9 en 16 juni spant het Toeristisch Informatie Punt een vierschaar voor het Stadhuis aan de Markt. Binnen de gespannen vierschaar kan zowel door jeugd als volwassenen een vragenspel gespeeld worden, gebaseerd op galgje. 

  Lees meer
 • Kunst en cultuur in Culemborg

  13 april 2018

  Ontdek de leukste tentoonstellingen en exposities die in 2018 in Culemborg te zien zijn. 

  Lees meer
 • Opening openlucht fototentoonstelling 'Forten van Boven'

  11 april 2018

  Op zondag 15 april om 11.00 uur opent wethouder van cultuur Joost Reus de openlucht fototentoonstelling 'Forten van Boven' op Werk aan het Spoel aan de Goilberdingendijk in Culemborg.

  Lees meer
 • Spetterende opening Pop-up expositie GispeN•U

  27 maart 2018

  Op zaterdag 31 maart opent een pop-up expositie over Gispen in het centrum van Culemborg met spetterende actie voor jong en oud. Een gratis tentoonstelling van mooie Gispenmeubels door de jaren heen, presentaties van meubelmakers, leuke workshops om zelf aan mee te doen en wedstrijden voor kinderen met leuke prijzen.

  Lees meer
 • De Gelderlandfabriek Culemborg viert 150 jaar spoorbrug en locomotiefloods

  27 maart 2018

  De Gelderlandfabriek heeft in 2018 wat te vieren. De locomotiefloods bestaat 150 jaar. Het monumentale pand waar vroeger een locomotief stond geparkeerd en waar nu café-restaurant una Volta onderdak heeft gevonden, werd destijds tegelijk gebouwd met de spoorbrug over de Lek. Dat landmark herdenken we natuurlijk eveneens. Onder de titel De Overspanning staan we uitvoerig stil bij anderhalve eeuw treinhistorie.

  Lees meer
 • Toeristisch Informatie Punt in Culemborg open vanaf Paaszondag 1 april

  27 maart 2018

  Paaszondag 1 april opent het Toeristisch Informatie Punt in de hal van het Stadhuis van Culemborg haar deuren voor een nieuw toeristenseizoen in 2018.

  Lees meer
 • Mijn stad, mijn schat: Elisabeth Weeshuismuseum toont pronkstukken van stadsbewoners

  20 maart 2018

  Van 30 maart tot en met 2 september 2018 is in het Elisabeth Weeshuis Museum te Culemborg de tentoonstelling Mijn stad, mijn schat te bezichtigen. Voorwerpen en verhalen van Culemborgers geven een overzicht van 700 jaar stadsgeschiedenis. Soms een schitterend erfstuk dat generaties werd doorgegeven, soms een muntje dat op de grond viel en eeuwen later gevonden werd, soms zelfs een weggegooid voorwerp dat op de bodem van een afvalput bewaard bleef.

  Lees meer
 • Pasen in Culemborg

  14 maart 2018

  Kom met Pasen naar Culemborg en vier de lente met echte lammetjes, ontmoet paashazen, ren een rondje door het centrum van deze historische stad of vul je kofferbak met interessante vondsten!

  Lees meer
 • 24 uur in Culemborg

  07 maart 2018

  In het westelijke puntje van de Gelderse streken ligt de veelzijdige stad Culemborg. De stad kenmerkt zich door zijn rijke historie. Duik in de geschiedenis tijdens een stadwandeling, ga shoppen in de sfeervolle binnenstad en proef de lekkerste dingen bij één van de vele bakkertjes, cafés en restaurants. 

  Lees meer
 • Première The Secret Agent in de Gelderlandfabriek Culemborg

  21 februari 2018

  Het heeft bijna een eeuw geduurd, maar eindelijk is er een Nederlandse vertaling van het theaterstuk The Secret Agent van de Pools-Engelse auteur Joseph Conrad uit 1923. Het stuk illustreert de waanzin van het terrorisme en is ook nu nog beangstigend actueel. De première van The Secret Agent, vertaald door Ron Bijnen en in een regie van Izabela Pacholec, is op 9 maart 2018 in de Gelderlandfabriek in Culemborg.

  Lees meer
 • Culinaire ontdekkingstocht in Culemborg

  19 februari 2018

  De afgelopen twee maanden ging foodblogster Sabine Koning van OhMyFoodness op een culinaire ontdekkingstocht in de Gelderse streken. Ze sloot af in Rivierenland in het pittoreske Culemborg. Hier proefde ze onder andere de allerlekkerste tompoucen ooit bij Banketbakkerij Verhallen, at ze een broodje met gerookte biefstuk bij Caatje aan de Lek en kreeg ze wijnadvies bij Wijn en Verwonderen.

  Lees meer
 • 7 leuke activiteiten voor de voorjaarsvakantie

  18 februari 2018

  Vervelen is geen optie tijdens je vakantie met deze 7 leuke activiteiten in en rondom Culemborg. Duik de wereld in van uilen en roofvogels, ontdek griezelige tafelgeheimen, kraak de code van de binnenpoort en wellicht moet jij ook zo lachen om de Nuffe tantes. Het kan allemaal! Lees snel verder.

  Lees meer
 • Maak kennis met de ondernemers in de binnenstad van Culemborg

  06 februari 2018

  In de gezellige en historische binnenstad van Culemborg kun je urenlang shoppen. Naast de landelijke winkelketens vind je er tal van bijzondere winkels. Maak kennis met de ondernemers in de binnenstad van Culemborg en ontdek hun inside tips voor een bezoekje aan de stad!

  Lees meer
 • Escape room de Binnenpoort nu ook voor spannende kinderfeestjes

  02 februari 2018

  Escape room de Binnenpoort in het midden van het historisch centrum van Culemborg is nu ook de plek om een spannend kinderfeestje te houden voor kinderen vanaf tien jaar. Weet jij Tom de poortwachter om te kopen om de vrijstad Kuylenburg binnen te komen voor de schuldeisers je te pakken hebben?

  Lees meer
 • Verhalend Verbinden: Portretten van Culemborgse stadsbewoners

  16 januari 2018

  Onder de titel 'Verhalend Verbinden' maakt fotograaf en dichter Hannah Rood 52 ontroerende, verrassende en vooral persoonlijke portretten van Culemborgse stadsbewoners. Haar expositie is vanaf 20 januari te zien in de kapel van Het Weeshuis. 

  Lees meer
 • 700 jaar Culemborg in beeld en schrift

  11 januari 2018

  Wethouder Joost Reus heeft op dinsdag 9 januari de expositie ‘700 jaar Culemborg in beeld en schrift’ officieel geopend. De expositie is een van de vele activiteiten waarmee wordt gevierd dat Culemborg 700 jaar stadsrechten heeft.

  Lees meer
 • Bijzondere 16e eeuwse kerkgewaden uit Hoogstraten in weeshuismuseum

  30 december 2017

  Vanaf 29 december 2017 zijn ze te zien in het Elisabeth Weeshuis Museum: kerkgewaden waaraan Elisabeth van Culemborg zou hebben mee geborduurd. De schitterende kerkgewaden met zijde-, zilver- en goudborduursels worden toegevoegd aan de tentoonstelling Het geheim van de tafel over de memorietafel met vrouwe Elisabeth en haar opeenvolgende echtgenoten Jan van Luxemburg en Anthonis van Lalaing.

  Lees meer
 • Glazenhuis Culemborg wordt groot feest

  19 december 2017

  Culemborg en zijn inwoners gaan komende week zoveel mogelijk geld ophalen voor Serious Request om kinderen en ouders te herenigen in oorlogsgebieden. Glazenhuis Culemborg is vanaf vrijdag 21 december 69 uur open met fantastische acties van ondernemers, bewoners, scholen en DJ’s.  

  Lees meer
 • Culemborg 700 opent met een Galaconcert en jubileummarkt

  03 december 2017

  Culemborg viert in 2018 dat het 700 jaar stadsrechten heeft met meer dan zestig grote en kleine evenementen en activiteiten. Op 14 december is de feestelijke opening van het jubileumjaar Culemborg 700. En op 16 december kun je tijdens de jubileummarkt alvast ontdekken wat er zoal georganiseerd wordt in het feestjaar. Noteer de data alvast in je agenda!

  Lees meer
 • Vierde editie kerstmarkt ‘Lichtjes aan de Lek’ komt er weer aan!

  24 november 2017

  In het weekend van 15,16 & 17 december 2017 vindt alweer de 12de Vrijstadmarkt plaats met de vierde editie van de Kerstmarkt "Lichtjes aan de Lek". Naar goed voorbeeld van de beste kerstmarkten zal Culemborg met de prachtige historische binnenstad er met extra lichtjes en kerstversiering nóg mooier uitzien. Het middelpunt van de stad, wordt omgetoverd tot een winterparadijs met verschillende kerstbomen, kleurrijke kraampjes, (kinder)activiteiten en live muziek.

  Lees meer
 • Escape room de Binnenpoort in Culemborg feestelijk geopend!

  09 november 2017

  Vanaf nu is er geen ontsnappen meer aan. Culemborg heeft een eigen escape room. Zaterdag 4 november was de officiële en feestelijke opening geheel in middeleeuwse stijl.

  Lees meer
 • Banketbakkerij Verhallen bestaat 105 jaar!

  09 november 2017

  Banketbakkerij Verhallen vierde op 14 oktober hun 105-jarig bestaan en zijn een begrip in Culemborg en omstreken. Reden om een bezoek te brengen aan de twee huidige eigenaren Kevin Smits en Anouk Meijdam en meer te weten te komen over hun banketbakkerij en hun favoriete plekken in Culemborg.

  Lees meer
 • Culemborg door de ogen van… Naud van Geffen

  24 oktober 2017

  Henriett Somlai liet Naud van Geffen, werkzaam bij de Nationale Opera & Ballet, Culemborg zien. Kijk mee door de ogen van Naud naar onze mooie stad en lees het verslag van Naud.

  Lees meer
 • Markt Culemborg krijgt eigen glazen huis

  11 oktober 2017

  Op de Markt in Culemborg komt in december een glazen huis. Café De Mart organiseert vlak voor de kerstdagen een soortgelijk evenement als Serious Request, de welbekende actie van radiostation 3FM.

  Lees meer
 • In Culemborg klinkt de maand oktober als muziek in je oren!

  10 oktober 2017

  Wat dacht je van een muziekconcert in de kerk een hangavond in een intiem theatertje of ballet in de voormalige Gelderlandfabriek? In Culemborg klinkt de maand oktober als muziek in je oren en kun je je lol op als cultuur- en muziekliefhebber.

  Lees meer
 • Goilberdingerpad in wandelboekje campagne Gelderse streken

  09 oktober 2017

  Vanaf september van dit jaar is de najaarscampagne 'Ontdek het Gelderse goud... Kom wandelen in de Gelderse streken!' in volle gang. Tijdens deze campagne is er een wandelrouteboekje ontwikkeld, waar ook het Goilberdingerpad in staat. 

  Lees meer
 • Kook & Kunst in Culemborg

  18 september 2017

  Gezellig met het hele gezin, met je vrienden wandelen door de mooie binnenstad van Culemborg. 

  Lees meer
 • Het Liniepontje vaart dagelijks in september!

  08 september 2017

  Mooi nieuws voor alle wandelaars en fietsers: de Liniepont uit®waarde vaart in september dagelijks.

  Lees meer
 • Open Monumentendag in Culemborg

  05 september 2017

  In het weekend van 9 en 10 september zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Ook in Culemborg, waar maar liefst 110 Rijks- en 250 gemeentemonumenten te vinden zijn, kun je delen van onze geschiedenis bewonderen. Ook wordt de nieuwe QR-wandeling officiëel geopend.

  Lees meer
 • Hier verheugen wij ons op in september…

  25 augustus 2017

  September staat in Culemborg in het teken van historie, cultuur, genieten van de nazomer en de prachtige natuur rondom onze sfeervolle historische stad. Wil je weten waar wij ons op verheugen? Hieronder onze leukste septembertips om de nazomer te vieren. Vier je het met ons mee?

  Lees meer
 • Liniepontje in Culemborg opeens populair

  21 augustus 2017

  Het Liniepontje bij Culemborg trekt dit jaar opeens veel meer klanten. Vooral dankzij een ANWB-wandelroute.

  Lees meer
 • Culemborg Dé Blues stad aan de Lek

  21 augustus 2017

  Op 26 augustus staat het gezellige centrum van Culemborg voor de 24e keer in het teken van Blues. Op 6 podia (zowel binnen als buiten) treden 19 bands op. 

  Lees meer
 • Nieuwe curator LekArt bekend Maartje Berendsen geeft Gedeelde Grond verder vorm

  17 augustus 2017

  Het tweejaarlijkse kunstfestival LekArt heeft voor de nieuwe editie in 2018 een kersverse curator: Maartje Berendsen. Zij buigt zich de komende maanden over de historische grond van de binnenstad en komt met een selectie van kunstenaars die het thema Gedeelde Grond verder vormgeven. Berendsen vindt bij haar werk de lokale verbindingen zeer belangrijk en wil een mooie mix van beeldende kunst, muziek en theater aan het Nederlandse publiek presenteren. 

  Lees meer
 • De favoriete plekjes van … Carel en Greetje, eigenaren Caatje aan de Lek

  11 augustus 2017

  In de rubriek Van binnenuit vertellen ondernemers uit Rivierenland over hun favoriete plekjes in de regio. Ze vertellen waar zij graag komen en geven je tips die je zeker niet mag overslaan tijdens je bezoekje aan deze bijzondere regio. Deze keer: Carel van der Horst en Greetje van Broekhoven, eigenaren van Caatje aan de Lek. 

  Lees meer
 • Dit mag je in de maand augustus niet missen in Culemborg!

  19 juli 2017

  Terwijl we lekker op een terrasje op de Markt zitten te genieten van een heerlijk koel drankje kijken we naar de maand augustus. Hier de leukste tips, die je echt niet wilt missen, dus hou je agenda maar vrij!

  Lees meer
 • Uniek Verhalenfestival ‘Forten vol Verhalen’ bij Werk aan het Spoel

  19 juli 2017

  Leg je laptop, je smartphone en alle digitale apparatuur maar weg want je zult meegevoerd worden naar andere werelden en tijden ‘Forten vol Verhalen’.

  Lees meer
 • Culemborg Bijvoorbeeld

  05 juli 2017

  Op 7, 8 en 9 juli is het feest in Culemborg! Culemborg staat in het teken van Culemborg Bijvoorbeeld. Kom genieten van de muziek, attracties, activiteiten en markten. 

  Lees meer
 • Kidsproof Culemborg | Samen genieten in de zomervakantie

  30 juni 2017

  De zomervakantie staat voor de deur en tijd om eindeloos samen met je gezin te genieten. Ben je op zoek naar leuke activiteiten en ideeën? We zijn voor je op zoek gegaan naar de leukste zomervakantietips en kinderactiviteiten in en rondom Culemborg. 

  Lees meer
 • Beleef de zomer aan de Lek!

  26 juni 2017

  Tijdens de zomermaanden kan de temperatuur aardig oplopen. Afkoeling is dus gewenst en dat komt goed uit want Culemborg aan de Lek combineert de gezellige reuring van een kleine stad en verkoeling van natuur en water. Op zoek naar leuke ideeen voor juli en augustus? We zetten de allerleukste evenementen en tips voor je op een rij.

  Lees meer
 • Elisabeth Weeshuis Museum

  22 juni 2017

  Het Elisabeth Weeshuis Museum is klaar voor het toeristenseizoen! 

  Lees meer
 • Zomerkermis Culemborg

  20 juni 2017

  Het is Zomerkermis in Culemborg van 20 tot en met 25 juni!

  Lees meer
 • Historisch Culemborg aan de rivier De Lek

  13 juni 2017

  NextDestination ging op bezoek in Culemborg: "De Betuwe zit vol historie. Neem nou Culemborg, een eeuwenoud stadje aan de rivier de Lek met een prachtig gotisch stadhuis en oude stadswallen."

  Lees meer
 • Verrassende tips voor een lekker lang Pinksterweekend in Culemborg

  29 mei 2017

  Wil je een lang weekend eropuit met Pinksteren? In Culemborg hoef je je niet te vervelen! Kom naar Culemborg en beleef een heerlijk weekend aan de Lek. 

  Lees meer
 • Vrijstadfestival Culemborg

  24 mei 2017

  Het nieuwe Vrijstadfestival zet Culemborg op zaterdag 27 en zondag 28 mei op zijn kop. Culemborg is een echte cultuurstad en dat kan iedereen tijdens het laatste weekend van mei zelf komen beleven!

  Lees meer
 • 4 tips voor een leuke Hemelvaartsdag in en rondom Culemborg

  23 mei 2017

  Lees meer
 • Culemborg Marktstad: Alle markten in 2017 op een rij…

  16 mei 2017

  Lees meer
 • La Famiglia wordt echt restaurant

  15 mei 2017

  Restaurant De Horlogerie in Culemborg, bekend van de tv-dramaserie La Famiglia, wordt een echt Italiaans restaurant. Producer Lucio Messercola is een van de uitbaters van Il Monello, dat op 25 mei opent. Chef-kok Salvatore Pocorobba zwaait er de scepter. Momenteel wordt De Horlogerie aan de Varkensmarkt verbouwd voor de heropening. Bezoekers van Il Monello (Napolitaans voor boefje) kunnen naast de menukaart ook voor de tapaskaart kiezen.

  Lees meer
 • Eerste zaterdagmarkt Culemborg valt in de smaak

  15 mei 2017

  De eerste Boerenstreekmarkt in Culemborg is zaterdag enthousiast ontvangen. ,,Er is goed verkocht, ondernemers waren blij en de winkeliers tevreden”, vat initiatiefnemer Jesek van Sante samen. 

  Lees meer
 • B&B De Appelgaard bekroond in verkiezing beste B&B van Nederland

  11 mei 2017

  B&B De Appelgaard is in de verkiezing ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland’ bekroond tot beste B&B in de categorie met 3 tulpen. Van harte gefeliciteerd!

  Lees meer
 • Bio Boerenstreekzaterdagmarkt in Culemborg

  08 mei 2017

  De Boerenstreekmarkt Culemborg is een kleinschalige periodieke zaterdagmarkt met voornamelijk biologische, boerderij, streek en fairtrade producten van hoofdzakelijk lokale ondernemers.

  Lees meer
 • Koppeling QR-codes monumenten Culemborg

  08 mei 2017

  In 2017 worden 30 monumenten in Culemborg voorzien van een QR-code. 

  Lees meer
 • Het leukste van Culemborg op Geldersestreken.nl

  20 april 2017

  Culemborg, vroeger ook wel bekend als Kuilenburg of Kuylenburgh, ligt middenin de Betuwe. Het stadje diende vroeger als handelsdorp door de gunstige ligging aan rivier de Lek. Overblijfselen uit die tijd zijn nog steeds te vinden. Maar wat zijn de plekken van nu die je niet mag missen tijdens een bezoekje aan Culemborg? Gelderse Streken vroeg het de bewoners op zijn Facebookpagina.  

  Lees meer
 • Pasen in Culemborg

  12 april 2017

  Culemborg op zijn Paasbest. 

  Lees meer
 • Escape Room wint Win je Winkel Culemborg

  11 april 2017

  Culemborg krijgt er een Escape Room bij. Ondernemers Bryan Klunder (24) en Michel Rietveld (25) kwamen met het beste idee en mogen een half jaar lang zonder huur de zaak runnen op de Oude Vismarkt, tegenover HEMA.

  Lees meer
 • Caatje aan de Lek geopend!

  07 april 2017

  Sinds 1 april 2017 heeft Werk aan het Spoel weer een nieuwe horeca-uitbater. Caatje aan de Lek heet het nieuwe restaurant, dat een fortburger, liniesalde of entrecote van Culemborgse dikbil serveert.

  Lees meer
 • Stem op het beste terras in Culemborg!

  07 april 2017

  CulemborgZO is op zoek naar het beste terras van Culemborg. De zakelijkse nieuwssite reikt de Culemborgse Terrasaward 2017 uit aan de ondernemer met de meeste stemmen.

  Lees meer
 • Zaterdag 1 april opent het Toeristisch Informatie Punt in Culemborg

  28 maart 2017

  Op zaterdag 1 april opent het Toeristisch Informatie Punt weer haar deuren weer voor een nieuw toeristenseizoen in Culemborg.

  Lees meer
 • Markt op zaterdag met lokale producten

  20 maart 2017

  Culemborg krijgt naast de warenmarkt op dinsdag een streekmarkt op zaterdag. Burgemeester en wethouders gaat akkoord met het initiatief van de Verenigde Ondernemers Culemborg.

  Lees meer
 • Rondleidingen stadhuis Culemborg ook in 2017 voortgezet

  29 december 2016

  Afgelopen jaar werden er van mei tot en met oktober rondleidingen gegeven in het stadhuis van Culemborg. Op 7 januari 2017 gaan deze weer van start.

  Lees meer
 • Winter in Culemborg

  29 december 2016

  Lees meer
 • Kerst in Culemborg

  15 december 2016

  Lees meer
 • Sinterklaas in Culemborg

  15 november 2016

  Het is weer bijna zover. Sinterklaas komt bijna aan in ons land en ook in de gemeente Culemborg is het feest. Bekijk hieronder de data van de intochten en sinterklaasfestiviteiten.

  Lees meer
 • Ervaar La Famiglia in Culemborg

  01 november 2016

  In het voorjaar van 2016 vonden in Culemborg de opnames van La Famiglia plaats. De serie is momenteel iedere zondagavond 23.10 uur op NPO 1 te bewonderen. Wil je La Famiglia in het echt ervaren? Dit zijn de locaties in Culemborg.

  Lees meer
 • Opnames 'Schatgraven' trekt veel bezoekers

  31 oktober 2016

  Afgelopen zondag 30 oktober vonden nieuwe opnames van het programma Schatgraven van Omroep Gelderland plaats. Decor was opnieuw het Elisabeth Weeshuis Museum.

  Lees meer
 • Weeshuismuseum trakteert op voorstelling Gelderse Museumdag ook in Culemborg

  12 oktober 2016

  Op zaterdag 22 oktober organiseert de provincie Gelderland de Gelderse Museumdag. Ook het Elisabeth Weeshuis Museum doet hieraan mee door een extra activiteit in het museum aan te bieden: de voorstelling van Verhalenverteller van het Jaar Eric Borrias. De familievoorstelling (7+) ‘De 100- jarige man die uit het raam klom en verdween’ start om 14.00 uur. Voor alle bezoekers is gratis een speciale museumroute ‘De 10-jarige jongen’ beschikbaar.

  Lees meer
 • Herfstvakantie in Culemborg: dit moet je doen!

  12 oktober 2016

  Lees meer
 • Inwoners Culemborg delen huis en haard tijdens LekArt

  21 september 2016

  Lees meer
 • La Famiglia vanaf vanavond op tv!

  07 september 2016

  De dramaserie La Famiglia draait om een Italiaans-Nederlandse familie, voor wie de familie heilig is maar tegelijkertijd alles doet om een geheim veilig te stellen. De internationale cast werd aangevuld met inwoners van Culemborg. Vanaf donderdag 29 september 20.30 uur wordt La Famiglia wekelijks uitgezonden op NPO 1.

  Lees meer
 • Open Monumentendag in Culemborg

  05 september 2016

  In het weekend van 10 en 11 september 2016 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Ook in Culemborg, waar maar liefst 110 Rijks- en 250 gemeentemonumenten te vinden zijn, kun je delen van onze geschiedenis bewonderen.

  Lees meer
 • Lakes & Dutch Heritage Hop-on, Hop-off tour ook door Culemborg

  11 augustus 2016

  Nederland is bijzonder mooi, en haar vele historische locaties en meren zijn een bezoek meer dan waard.

  Lees meer